Recension av Aasa Kredit

Sammanfattning av Aasa Kredit

Aasa Kredit är långivare som specialiserat sig på mindre privatlån. Förutom Sverige är de även aktiva i Finland och Polen. Du har möjlighet att ansöka om lån upp till 50 000 kr. Lånevillkoren är rättvisa och du får även en utmärkt kundservice. Ansök idag och få pengarna inom några få arbetsdagar..


Fördelar Fördelar med Aasa Kredit

  • + Snabbt svar
  • + Hög andel godkända ansökningar
  • + Utbetalning kan ske samma dag

Krav Krav för ansökan

  • Över 20 år och folkbokförd i Sverige en fast årsinkomst

Ulemper Nackdelar med Aasa Kredit

  • Relativt kort återbetalningstid
Aasa Kredit

"Är du i behov av en mindre mängd pengar, samtidigt som du inte har tid att vänta så är Aasa Kredit ett bra alternativ. Låna upp till 50 000 kr, snabbt svar på din ansökan."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Aasa Kredit?

Aasa Kredit är en fristående långivare med inriktning på den finansiella marknaden för krediter på mindre lån med kort återbetalning. Företaget är en godkänd kreditgivare av Finansinspektionen och följer Konsumentverkets riktlinjer för “Ansvarsfull kreditgivning”. Aasa Kredit är även aktiva i Finland och Polen under andra namn. De är en av de mest populära långivarna för mindre privatlån och har för tillfället fler än 200 anställda.

Aasa Kredits tjänst är fokuserad på mindre privatlån från 10 000 till 50 000 kr. Återbetalningstiden väljer du själv mellan 2-3 år. Med Aasa Kredits lån krävs ingen säkerhet, som det till exempel gör vid huslån eller billån, och du kan välja vad du vill använda pengarna till. De tar sin kreditupplysning från UC vilket är standard för lån över ~10 000 kr. Räntan börjar på 29,9 % vilket är högre än för många andra långivare. De erbjuder dock en hög chans att bli beviljad vilket ofta innebär en högre ränta.


Hur lånar man?

Din lånansökan görs snabbt och säker via Aasa Kredits hemsida. Du börjar med att fylla i lånebelopp samt lånetid och sedan fyller du i personuppgifter. Nästa steg är att vänta på svar från Aasa Kredit, du får veta om ditt lån blir beviljat eller ej relativt snabbt. Genom att identifiera dig med e-legitimation blir processen smidig och snabb. När ditt lån blivit beviljat, betalas även pengarna ut snabbt, ibland samma arbetsdag. När pengarna hamnar på ditt konto beror på din individuella bank.


Vilka krav finns det för att låna?

Kraven du måste uppfylla för att få ditt lån beviljat genom Aasa Kredit varierar beroende på hur stort lån du vill ta och återbetalningstid. Grundkraven innebär att du är minst 20 år gammal, bosatt och folkbokförd i Sverige, saknar betalningsanmärkningar hos Kronofogden, har en fast inkomst inga tidigare obetalda lån hos Kronofogden. Om du möter dessa grundkrav finns det en hög chans att bli beviljad lån hos Aasa Kredit.


Hur mycket kan man låna?

Du har möjlighet att ansöka om lån mellan 10 000 till 50 000 kr med en återbetalningstid mellan 2-3 år. Detta är mer begränsat än hos många andra långivare men om du är ute efter ett lån inom denna kategorin kan Aasa Kredit vara något för dig. Du har en hög chans att bli godkänd och kan förvänta dig ett snabbt svar på din ansökan. Även själva utbetalningen sker fort. Så om du är ute efter ett mindre privatlån, med snabb betalning kan detta vara något för dig.


Vad säger andra om Aasa Kredit?

Aasa Kredit får ett blandat betyg på grund av relativt hög ränta på lånen och låg flexibilitet vid avbetalning. Det hade varit en fördel att kunna välja andra återbetalningstiden än 2-3 år. Omdömet förbättras av att Aasa Kredit har hög beviljandegrad erbjuder snabbt svar på din ansökan. Det går att hitta andra kreditgivare på marknaden men om du haft problem att bli godkänd kan detta vara ett alternativ.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se