Recension av Bluestep

Sammanfattning av Bluestep

Bluestep är en av marknadens mest populära långivare. De erbjuder privatlån, bostadslån och omstartslån. Så att du kan få ett lån även om du haft tidigare ekonomiska problem. De tillåter lån trots betalningsanmärkningar och fokuserar på din ekonomiska framtid när de beviljar lån. Du kan även låna utan tillsvidare anställning, om du t.ex har en praktik eller vikariat.

Fördelar Fördelar med Bluestep

  • + Lån utifrån dina förutsättningar
  • + Ränta från 4,45%
  • + Godtar betalningsanmärkningar

Krav Krav till ansökan

  • Över 18 år och folkbokförd i Sverige och med fast inkomst

Nackdelar Nackdelar med Bluestep

  • Det finns långivare som erbjuder högre lånebelopp
Bluestep

"Bluestep är en av kundernas favoriter när det kommer till privatlån för folk med tidigare ekonomiska bekymmer. De godtar upp till 10 betalningsanmärkningar på sina privatlån, och du kan även ansöka om lånelöfte för bolån med anmärkningar. Ansök idag och upplev deras utmärkta kundtjänst."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Bluestep?

Bluestep Bank AB är en fristående bank som förutom Sverige även är aktiva i Norge och Finland. De har tillstånd att utföra banktjänster av Finansinspektionen. Alla banker som står under undersyn av Finansinspektionen är strikt kontrollerade och säkra att låna från. De erbjuder privatlån, bolån och sparkonto. Det som får Bluestep att stå ut från konkurrenterna är att de godkänner betalningsanmärkningar för deras lån. De har valt att noggrant se över sina kunders finansiella situation när de ansöker. Istället för att fokusera på kundens finansiella historia väljer de att fokusera på deras ekonomiska framtid. Detta innebär att du kan ansöka om lån trots betalningsanmärkningar, och om du för tillfället har praktik, vikariat eller liknande.


Hur lånar man?

Med Bluestep sker låneansökan helt och hållet online. Allt du behöver göra är att fylla i dina personuppgifter samt din önskade lånestorlek och återbetalningstid. Innan du ansöker får du en uppskattad ränta och månadskostnad så att du kan se om du har råd med lånet eller ej. Detta kan möjligtvis ändras eftersom en kreditupplysning görs vid varje ansökan, som bedömer din återbetalningsförmåga. Desto bättre kreditvärdighet desto bättre lånevillkor och lägre ränta. Du har möjlighet att ansöka om du har upp till 10 betalningsanmärkningar, men ej med skulder hos Kronofogden för deras privatlån. Om du har skulder hos Kronofogden kan du dock ansöka om deras omstartslånet där du kan lösa dina skulder. Efter du skickat in ansökan så tar det upp till 24 timmar för att få svar angående om ditt lån blivit beviljat eller ej. Även efter att du skrivit under och accepterat ditt lån så har du 14 dagars ångersrätt där låneutgivaren betalar tillbaka alla utgifter.


Vilka krav finns det för att få sitt lån beviljat?

Kraven för att ansöka om lån hos Bluestep är relativt simpla. Du måste vara folkbokförd i Sverige, över 18 år, och med en fast inkomst. Du får ha upp till 10 betalningsanmärkningar, men ej några skulder för deras privatlån. Har du skulder kan du ansöka om ett omstartslån från dem, då krävs att du lämnar din bostad som säkerhet. Eftersom en kreditupplysning görs så kommer din årsinkomst påverka hur högt lån du kan ta, samt vad din ränta blir. Generellt sett för privatlån så krävs en årsinkomst över 100 000kr. Detta kan då vara från lön, pension, eller övriga inkomster. För högre belopp så kan kraven vara hårdare eftersom banken vill vara säker på att du kan betala tillbaka. Detta är dock bara grundkraven och garanterar inte att du kommer bli beviljat ett lån. Detta avgörs av kreditupplysningen som kollar på din ekonomiska historia. Om du har en hög kreditvärdighet kommer du kunna få högre lån med en lägre ränta eftersom banken litar på att du kan betala tillbaka lånet.


Hur mycket kan man låna?

Hos Bluestep erbjuds du lån mellan 10 000 kr och 350 000 kr. Detta är ett relativt vanligt låneintervall, men det finns långivare som erbjuder lägre och högre lån om du är ute efter det. Hur stort lån du kan få beror på din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Detta bedöms utifrån en kreditupplysning från Upplysningscentralen, samt uppgifter angående din årsinkomst och anställningstyp. Desto bättre förutsättningar du har för att betala tillbaka lånet, desto större lån kan du bli beviljad. Återbetalningstiden ligger mellan 1 och 15 år. Räntan du får på ditt lån beror dels på din kreditvärdighet men även beroende på hur stort lån du vill ha och återbetalningstiden. Större lån över en längre tid blir billigare (årsränta) än mindre lån över en kortare tid. Uppläggningsavgifter och andra administrativa avgifter brukar vara samma oavsett lånebelopp, alltså är det billigare att ta ett större lån än flera smålån.


Vad säger andra om Bluestep?

Bluestep är en populär och välkänd bank. De har många nöjda kunder som haft tidigare ekonomiska bekymmer. De är en av få banker som godkänner lån trots betalningsanmärkningar, men med bra lånevillkor. Deras ränta och lånevillkor är väldigt fördelaktiga. De flesta recensioner från kunder och andra jämförelsetjänster är positiva. Även deras omstartslån är populärt och de har hjälpt många kunder att bli av med sina skulder.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se