Recension av Consector

Lånebelopp
10 000 - 500 000 kr.
Ränta från
2,95 %
Svarstid
I dag
Ifall du ansöker nu
Dina fördelar med att låna från Consector
Högt lånebelopp upp till 500 000 kr
Låg ränta från 2,95%
Snabb utbetalning
Exempel: Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%.

Sammanfattning av Consector

Consector låter dig låna mellan 5 000 kr till 500 000 kr till en av marknadens lägsta räntor. Förutom detta så får du även snabbt svar på din ansökan och hög chans till godkännande. Ansöker du idag så kan du ha pengarna utbetalda till ditt konto inom några få arbetsdagar.

Fördelar Fördelar med Consector

  • + Högt lånebelopp 5 000 kr till 500 000 kr
  • + Låg ränta från 2.95%
  • + Erbjuder även kreditkort

Krav Krav för ansökan

  • Över 18 år och folkbokförd i Sverige med en årsinkomst över 120 000 kr

Ulemper Nackdelar med Consector

  • Oklart vilka banker de samarbetar med
Consector

"Consector är en väldigt populär låneförmedlare på grund av deras höga lånebelopp, låga ränta och hög chans till godkännande. Väljer du att låna härifrån blir du troligtvis ej besviken."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Consector?

  • Organisationsnummer: 556961-4216
  • Telefonnummer: 0770-221 222
  • Email: kundservice@consector.se

Consector är en fristående Svensk låneförmedlare. Företaget grundades 2014 av Pontus Holgersson och Jonas Ryberg, två entreprenörer med bakgrund inom bank- och finansvärlden. Syftet bakom Consector är att göra det enklare för privatpersoner att förhandla fram bra låneavtal med bankerna genom att konkurrensutsätta och jämföra dem. Precis som alla andra seriösa långivare står Consector under kontroll av Finansinspektionen för att försäkra kunderna om att deras verksamhet är seriös. En låneförmedlare låter dig jämföra erbjudanden från flera olika banker med en enda ansökan vilket förbättrar dina chanser att få ett lån med goda villkor. Istället för att själv ansöka hos olika banker är jobbet redan gjort åt dig. Typen av lån som Consector förmedlar är så kallade privatlån eller blancolån. Dessa lån kräver ej någon säkerhet från dig som kund och du kan använda pengarna till vad du vill. Detta betyder att räntan är något högre än t.ex bostadslån men valfriheten är större.


Hur lånar man?

Själva ansökan sker helt och hållet online och görs i några få enkla steg. Du börjar med att fylla i hur stort lån du vill ha samt önskad återbetalningstid. Efter detta så fyller du i dina personuppgifter inklusive, personnummer, kontaktinformation och uppgifter angående din ekonomiska situation. Efter att din ansökan är slutförd och inskickad blir du kontaktad inom kort med erbjudanden från banker som är intresserade av att låna ut pengar till dig. Om du inte får något erbjudande som möter dina krav kan du alltid tacka nej utan några kostnader. Själva ansökan är alltså helt kostnadsfri och icke bindande. Ifall du accepterar ett av lånen för att sen ångra dig har du 14 dagars ångerrätt där alla avgifter betalas tillbaka till dig om du säger upp lånet.


Vilka krav finns det för att låna?

Kraven varierar beroende på hur stort lån du vill ta och bestäms alltid individuellt efter att en kreditprövning är gjord. Grundkraven för att kunna ansöka är dock att du är folkbokförd i Sverige, över 18 år gammal samt att du har en fast inkomst över 10 000 kr i månaden. Fast som sagt så är detta enbart grundkraven och garanterar inte att du får ett lån beviljat. Ansöker du om ett större lån blir kraven striktare och om du haft betalningsanmärkningar sen tidigare kan det också göra det svårare att få ett godkänt lån. Det är dock fortfarande möjligt att ansöka om lån trots betalningsanmärkningar eftersom några av bankerna som Consector samarbetar med godkänner lån trots det. Om du haft betalningsanmärkningar sedan tidigare ska du alltid tänka efter väldigt noggrant innan du bestämmer dig för att ta ett lån så du inte hamnar i en liknande situation igen. Betalningsanmärkningar kan t.ex göra det väldigt svårt att ta ett bostadslån så innan du lånar tänk efter så du är säker på att du klarar återbetalningen. Men om du vet att du klarar av att betala tillbaka lånet så godtar Consector ansökningar från dig trots dina betalningsanmärkningar.


Hur mycket kan man låna?

Det maximala lånebeloppet som Consector erbjuder är 500 000 kr. Dock erbjuder inte alla banker som Consector samarbetar med detta beloppet vilket betyder att mängden låneerbjudanden du kan få om du ansöker om 500 000 kr är färre än om du ansöker om ett lägre belopp. Det samma gäller för alla låneförmedlare eftersom de samarbetar med en rad olika banker som erbjuder olika lånebelopp och olika räntor. Själva räntan du får sätts individuellt efter en kreditupplysning från UC och är vanligtvis mellan 2.95% - 18.95%. Denna räntan inkluderar dock inte administrativa avgifter och andra kostnader, alltså är det bäst att kolla på den effektiva räntan för att få en bättre översikt över hur mycket lånet faktiskt kostar. Samtliga räntor och avgifter för Consector finner du nedanför:

“Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 2,95 % på privatlån. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.”


Vad säger andra om Consector?

Consector anses vara en av Sveriges främsta låneförmedlare främst på grund av deras låga ränta och möjlighet till höga lånebelopp vilket passar de flestas behov. Sverigekredit.se ger Consector 97/100 i betyg och enda riktiga fördelen är att de ej har öppet på helger. Det är dock väldigt få låneförmedlare och banker som är det så det är ingen märkbar nackdel. En annan fördel är den professionella och personliga kundservicen. Vår erfarenhet och vad vi hört från våra användare är överlag väldigt positivt för Consector och det är en låneförmedlare som vi rekommenderar om du är ute efter att hitta den lägsta räntan.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se