Recension av Euroloan Privatlån

Sammanfattning av Euroloan

Euroloan är en populär långivare för mindre privatlån som varit aktiva på marknaden sedan 2007. Du kan låna mellan 2 000 kr till 50 000 kr med en återbetalningstid upp till 60 månader. Du får även möjligheten att betala av hela eller delar av lånet när du vill för att minska dina räntekostnader. Vid ansökningsformuläret får du en uppskattad månadskostnad så att du enkelt kan se om du har råd med lånet eller ej.


Fördelar Fördelar med Euroloan

  • + Enkel översikt över månadskostnad innan du ansöker
  • + Möjlighet att låna från 2 000 kr
  • + Tillåter betalningsanmärkningar

Krav Krav för ansökan

  • Över 18 år, folkbokförd i Sverige och inget skuldsaldo hos Kronofogden

Ulemper Nackdelar med Euroloan

  • Dyrare än andra långivare vid högre lånebelopp
Euroloan

"Är du ute efter ett lite mindre lån men vill fortfarande undvika ockerräntorna från SMS-lån? Här kan dulåna upp till 50 000 kr och får en enkel översikt över hur hög din månadskostnad kommer bli. Smidigt!"

Anna Larsson, Finansexpert

Euroloan?

Euroloan är populär och väletablerad aktör på marknaden för mindre privatlån. De har erbjudit lån sedan 2007 och har sina rötter i Finland. Alltså är de en väldigt stor spelare med mycket erfarenhet. De specialiserar sig på en marknad som länge varit dominerad av dyra SMS-lån. De erbjuder lån från 2 000 till 50 000 kr med en fördelaktig ränta.


Hur lånar man?

Ansökan sker på Euroloans hemsida och redan på första sidan så får du en enkel uppskattning över hur hög din månadskostnad kommer bli. Du börjar med att välja ditt lånebelopp samt återbetalningstid. Sedan fyller du i resterande personuppgifter. Därefter får du svar inom kort om du blir godkänd eller ej och efter att du skrivit under låneavtalet med BankID betalas pengarna ut till dig inom några få arbetsdagar. För att ansöka krävs det att du har BankID vilket kan vara en nackdel om du ej har detta eller föredrar pappersavtal.


Vilka krav finns det för att låna?

Kraven varierar utifrån hur stort lån och återbetalningstid du vill ha. För varje ansökan görs en individuell kreditupplysning från Upplysningscentralen. Denna kreditupplysningen görs för att bedöma din återbetalningsförmåga. Anser långivaren att du har en hög återbetalningsförmåga och har god kredithistoria så ökar detta dina chanser att bli beviljad ett högre lån eftersom du utgör en lägre risk för dem. Själva grundkraven för att skicka in din ansökan är att du är över 18 år gammal, folkbokförd i Sverige och att du ej har några skulder hos Kronofogden. Uppfyller du dessa kraven är det alltså möjligt att skicka in en ansökan men det garanterar ej att du bli godkänd. Om du inte blir godkänd kan det vara en bra idé att kontakta Euroloan för att få reda på varför du blir nekad och om det är något som du enkelt kan åtgärda inför framtida lån.


Hur mycket kan man låna?

Genom Euroloans privatlånstjänst kan du låna mellan 2 000 till 50 000 kr. Deras lägsta belopp är lägre än för de flesta andra långivare för privatlån, som oftast startar på 5 000 kr. Och vi anser att det är just vid dessa mindre belopp som det lönar sig att låna från Euroloan. Räntan på högre belopp runt 50 000 kr är högre än för många andra långivare. Men om du är ute efter ett mindre lån och om du har betalningsanmärkningar så är Euroloan ett utmärkt alternativ.


Vad säger andra om Euroloan?

Euroloan har fått relativt bra betyg både från kunder och andra recensionssidor. De är en av de mer seriösa långivarna för mindre lånebelopp. Är du ute efter ett stort lån finns många seriösa långivare att välja mellan, men för mindre lån finns det många SMS-långivare som inte är tydliga med sina avgifter och villkor. Vad andra recensenter tar upp är just att deras högre lån inte är lika konkurrenskraftiga som deras mindre lån. Är du ute efter att låna runt 50 000 kr finns oftast bättre alternativ. Men för mindre lån så är detta ett av de bästa alternativen på marknaden. Du får en enkel översikt över månadskostnaderna och pengarna betalas ut snabbt och säkert.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se