Recension av Freedom Finance

Lånebelopp
5 000 - 600 000 kr.
Ränta från
2,95 - 27 %
Svarstid
I dag
Ifall du ansöker nu
Dina fördelar med att låna från Freedom Finance
Låna upp till 500 000 kr
Låg ränta
En ansökan - flera låneerbjudanden
Exempel: Ränteex. (2022-05.30): Annuitetslån 10 år, 180 000 SEK, rörlig ränta 5.95 % (startavg. 0 SEK / aviavg. 0 SEK) ger eff. ränta 6.11 %, tot. belopp 239 262 SEK, kostnad 1 994 SEK/mån (120 mån avbet.). Räntor 2022-05-30 Individuell ränta 2,95 till 26,05% (effektiv ränta 2,99 till 29,40%). Återbet. tid 1-20 år.

Sammanfattning av Freedom Finance

Freedom Finance är en av Sveriges ledande låneförmedlare med en lång erfarenhet på marknaden. Du får möjligheten att låna från 5 000 kr till 500 000 kr med en låg ränta. Med en enda ansökan kan du jämföra låneerbjudanden från fler än 20 banker och långivare, helt kostnadsfritt!


Fördelar Fördelar med Freedom Finance

  • + Möjlighet till högt lånebelopp 5 000 kr till 500 000 kr
  • + Låg ränta mellan 3.54% - 18.15%
  • + Samarbetar med fler än 20 långivare

Krav Krav för ansökan

  • Över 18 år och folkbokförd i Sverige med en årsinkomst över 100 000 kr

Ulemper Nackdelar med Freedom Finance

  • Hemsidan kan vara lite svår att navigera
Freedom Finance

"Freedom Finance är ett bra val för de flesta som är ute efter ett privatlån. Ränta från 3,54%, lån mellan 5 000 kr till 500 000 kr, snabb ansökan.. det finns inte mycket att klaga på här."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Freedom Finance?

  • Bakom Freedom Finance ligger företagsgruppen Zmarta som i sin tur ägs av Bauer Media Group
  • Organisationsnummer: 556647-0737
  • Telefonnummer: 0431-47 47 00
  • E-mail: info@freedomfinance.se

Freedom Finance Kreditservice AB är en Svensk låneförmedlare med över 17 års erfarenhet på marknaden. Detta betyder att de har väldigt goda kontakter med banker och långivare vilket speglar sig i det stora antalet banker de samarbetar med vilket för nuvarande är fler än 20. Förutom dessa goda kontakter så har Freedom Finance även hög expertis inom lånevärlden och en av marknadens bästa kundservice och kundmottagande. Bakom Freedom Finance ligger företagsgruppen Zmarta som äger en rad andra låneförmedlare och finansföretag. Med en så stor företagsgrupp bakom sig kan Freedom Finance pressa ner räntorna lägre än sina mindre konkurrenter. Förutom Sverige så är företagsgruppen också verksam i Norge, Finland och Tyskland. Freedom Finance specialiserar sig på så kallade privatlån eller blancolån vilket innebär att det är lån där banken ej kräver någon säkerhet eller kontantinsats från dig som kund, till skillnad från t.ex bostadslån. Detta betyder också att du kan använda lånet till precis vad du vill.


Hur lånar man?

Ansökan sker helt och hållet online och görs i några få enkla steg. Först av allt så måste du bestämma dig för hur stort lån du vill ha, samt din återbetalningstid. Efter det så fyller du i dina personuppgifter, inklusive namn, personnummer och kontaktinformation. Här så kan du även bestämma dig för om du vill låna med en medsökande. Detta innebär att du tar lånet tillsammans med en annan personer med vilken du delar ansvaret för att betala tillbaka. Ni kan antingen dela på återbetalningen eller så kan en person stå för allt.

Efter att din ansökan är färdig så blir du kontaktad inom några timmar med erbjudanden från bankerna som är intresserade av att ha dig som kund. För nuvarande finns det möjligheten att bli kontaktad av fler än 20 banker även om detta självklart inte händer för alla. Alla bankerna erbjuder inte samma lånebelopp håller och vissa ställer strängare krav än andra. När du har valt det låneerbjudandet som passar dig bäst så skriver du antingen under med BankID eller så får du kontraktet hemskickat för att skriva under. Du har även möjligheten att tacka nej till alla erbjudandena om inget passar dig, helt kostnadsfritt. Om du sedan inser att lånet inte var för dig så har du 14 dagars ångerrätt även efter du skrivit under avtalet där alla kostnader betalas tillbaka till dig.


Vilka krav finns det för att låna?

Kraven varierar mellan de olika bankerna som Freedom Finance samarbetar med och också beroende på hur stort lån du vill ta. Men grundkraven är följande: du måste vara över 18 år gammal, ha en årsinkomst över 100 000 kr samt ej ha några obetalda skulder hos kronofogden. Det är dock fortfarande möjligt att låna även om du har betalningsanmärkningar sen tidigare men det kommer troligtvis ha en negativ påverkan på dina lånevillkor och hur stort lån som bankerna är villiga att ge dig. Det kommer troligtvis även ställas strängare krav på din nuvarande inkomst och anställningsform. Även om det är möjligt att få ett lån beviljat med betalningsanmärkningar ska man alltid tänka efter noga så man inte hamnar i en liknande situation igen. Ett lån är ett stort beslut och något du bör tänka efter noga innan du går vidare med det. Se först över din ekonomiska situation och kolla om du verkligen behöver det och om du har möjligheten att sen betala tillbaka lånet.


Hur mycket kan man låna?

Genom Freedom Finance finns möjligheten att låna mellan 5 000 kr till 500 000 kr. Alla banker som de samarbetar med erbjuder dock inte lån upp till 500 000 kr, vilket innebär att ju högre lånebelopp du vill ha ju färre erbjudanden kommer du kunna få. Det samma gäller för alla låneförmedlare. Alla lånen som Freedom Finance förmedlar är så kallade privatlån vilket betyder att du kan använda lånet till vad du vill. Räntan ligger vanligtvis mellan 3.54% - 18.15% och sätts individuellt efter en kreditupplysning från UC. Desto bättre kreditvärdighet du har desto lägre ränta får du eftersom banken anses ta en lägre risk när de lånar ut till dig. Denna räntan inkluderar dock inte administrativa avgifter och andra kostnader. Nedanför finner du den effektiva räntan inklusive alla övriga avgifter:

“Individuell ränta, vanligtvis 3,54–18,15 %. Exempelränta 4,30 %, eff.ränta 4,39 % (uppläggningsavg. 0 kr och aviavg. 0 kr). Totalt belopp 339 665 kr, månadskostnad 1 887 kr. Effektiv ränta f.n. 4,27–33,40 %. Räntor per 160801.”


Vad säger andra om Freedom Finance?

Freedom Finance har fått överlag bra betyg från de flesta recensionssidor. Fördelarna som lyfts fram är möjligheten till högt lånebelopp och den låga räntan som få kan konkurrera med. Det är också väldigt många som ansöker som får sina lån beviljade. Detta är på grund av att Freedom Finance skickar din ansökan till fler än 20 olika banker vilket maximerar dina chanser att få ett lån med bra villkor. Trustpilot vilket är den största recensionssidan i Sverige har gett Freedom Finance 9.2/10 i betyg från 3725 användare. Andra sidor ger liknande betyg och Freedom Finance anses av de flesta vara en av Sveriges ledande låneförmedlare.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se