Recension av Frogtail

Lånebelopp
1 000 - 40 000 kr.
Ränta från
4 %
Svarstid
I dag
Ifall du ansöker nu
Dina fördelar med att låna från Frogtail
Möjlighet till lån utan UC
Lån från 1 000 kr
Inga dolda kostnader
Exempel: Exempel: Personlig ränta bestäms efter en kreditkoll och den exakta kostnaderna syns på skärmen medan ansökan behandlas. Frogtail erbjuder idag en årsränta mellan 4% och 49% på lån med 12 månaders återbetalningstid.

Sammanfattning av Frogtail

Frogtail låter dig låna mellan 1 000 kr till 40 000 kr och du blir förutom goda lånevillkor även erbjuden att ansöka om lån utan en kreditupplysning från UC. Du får även snabbt svar på din ansökan och hög chans till godkännande. Ansöker du idag så kan du förvänta dig pengarna på ditt konto inom några få arbetsdagar.


Fördelar Fördelar med Frogtail

 • + Lån från 1 000 kr till 40 000 kr
 • + Få en enkel översikt över kostnaderna
 • + Lån utan UC

Krav Krav för ansökan

 • Över 18 år och folkbokförd i Sverige med en årsinkomst

Ulemper Nackdelar med Frogtail

 • Höga avgifter vid större belopp
Frogtail

"Möjligheten att låna upp till 40 000 kr utan UC är ovanligt. Frogtail är ett bra alternativ för dig som är ute efter ett mindre lån med hög chans att bli godkänd. Du får en enkel översikt över kostnaderna i samband med ansökan och kan när som helst betala tillbaka resten av lånet."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Frogtail?

 • Långivare specialiserad på smålån
 • Organisationsnummer: 516404-7044
 • Telefonnummer: 0770-99 20 00
 • E-mail: info@frogtail.se

Frogtail är en del av Folkefinansgruppen, ett norskt finansföretag som är en av de största aktörerna på marknaden för mindre privatlån. De är registrerade både hos Finansinspektionen i Sverige och Finanstilsynet i Norge. De är alltså ett legitimt företag och du kan känna dig säker om du lånar pengar därifrån. Alla finansföretag i Skandinavien är hårt kontrollerade. Trots att de från grunden är ett norskt företag har de även kontor i Sverige och erbjuder därför även kundtjänst på Svenska. Du erbjuds att låna från 1 000 till 40 000 kr utan UC.


Hur lånar man?

Ansökan sker helt och hållet online på deras hemsida. Där fyller du i ett enkelt ansökningsformulär varpå du blir kontaktad inom kort med svar från Frogtail. De erbjuder även kundtjänst på helger vilket är relativt ovanligt bland långivare. Så om du har problem med din ansökan kan du när som helst få hjälp. Det tar bara några minuter att skicka in ditt ansökningsformulär, och om du blir godkänd sker utbetalningen oftast samma bankdag. Detta är alltså ett bra alternativ för dig som är i behov av att låna pengar snabbt.


Vilka krav finns det för att låna?

Grundkraven för att ansöka om lån hos Frogtail är följande:

 • Du måste vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige
 • Du måste ha en taxerad inkomst
 • Du får ej ha några obetalda skulder hos kronofogden

Om du har betalningsanmärkningar är det fortfarande möjligt att ansöka, dock så ställs strängare krav och det kan vara svårt att få större lånebelopp beviljade.

Det måste dock nämnas att dessa enbart är grundkraven för att kunna ansöka och beviljar dig ej automatiskt ett lån. Detta bestäms först efter att en kreditupplysning som kollar på din ekonomiska situation har gjorts. Om du vill ta ett större lån så kommer det ställas hårdare krav på din årsinkomst och kreditvärdighet. Även om det är möjligt att låna pengar trots att du har betalningsanmärkningar så var försiktig så att din ekonomi verkligen klarar av ett nytt lån.


Hur mycket kan man låna?

Genom Frogtail erbjuds du möjligheten att låna mellan 1 000 kr och 40 000 kr. De är alltså fokuserade på mindre privatlån, ibland även kallade SMS lån. De är dock väldigt tydliga med alla avgifter så att du ej blir lurad på dina pengar. Räntan som erbjuds är även betydligt lägre än många andra långivare inom denna kategorin. Ansökan sker utan en kreditupplysning från Upplysningscentralen, istället görs detta via Bisnode. Räntan du får sätts individuellt efter en kreditupplysning och ligger vanligtvis mellan 19,5% - 39%. När du jämför räntan mellan olika långivare är det viktigt att du jämför den effektiva räntan. Denna inkluderar förutom den nominella räntan även alla andra kostnader i samband med lånet och ger därför en bättre översyn över hur mycket det faktiskt kostar.e


Vad säger andra om Frogtail?

Frogtail är en av de mest populära och välkända långivarna för mindre privatlån. Många kunder har haft bra erfarenheter från dem, speciellt nämns att de ej tar kreditupplysning från UC som en stor fördel. Det finns få långivare som erbjuder detta upp till 40 000 kr. Även från andra recensionssidor så har de fått goda betyg. Den relativt låga räntan jämfört med andra smålångivare ses som positivt. Deras kundtjänst anses även vara utmärkt och väldigt professionell. Frogtail är alltså ett bra val för dig som är i behov av att låna pengar snabbt, men till bra villkor.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se