Recension av Goodcash

Lånebelopp
5 000 - 30 000 kr.
Ränta från
25,74 %
Svarstid
I dag
Ifall du ansöker nu
Dina fördelar med att låna från Goodcash
Enkel översyn över kostnader
Bra snabblån
Godkänner många ansökningar
Exempel: Om du lånar 15 000 kronor med återbetalningstid på ett år och inte nyttjar betalningsfri månad kommer den effektiva årsräntan att uppgå till 29,0%. Årsräntan är 25,74%. Månadskostnad = 1 431 kronor och du kommer totalt att ha betalat 17 173 kronor (1 431 kronor * 12 månader) när lånet är återbetalat. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 2 173 kronor.

Sammanfattning av Goodcash

Goodcash är en ledande långivare för mindre privatlån. Du kan låna mellan 5 000 kr till 30 000 kr och ansökan är både enkel och snabb. Räntan är dock högre än många andra långivare vilket drar ner betyget. Om du är ute efter ett snabbt mindre lån så är detta ett utmärkt alternativ.


Fördelar Fördelar med Goodcash

 • + Få pengarna samma dag
 • + Omedelbar kreditprövning
 • + Låna trots betalningsanmärkningar

Krav Krav för ansökan

 • Du måste vara mellan 20-62 år gammal med en årsinkomst över 100 000 kr

Ulemper Nackdelar med Goodcash

 • Enbart lån upp till 30 000 kr
 • Max ålder 62 år
 • Dåliga tider för kundservice
Goodcash

"Goodcash är ett utmärkt alternativ för dig som är ute efter ett mindre privatlån och du vill ha pengarna på kontot snabbt. Räntan är lite högre än andra lån så ha det i åtanke."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Goodcash?

 • Svensk långivare som är ett biföretag till Prioritet Finans AB
 • Organisationsnummer: 556201-4208
 • Telefonnummer: 031-755 41 00
 • E-mail: info@goodcash.se

Goodcash är en Svensk långivare som lanserades 2015 av Prioritet Finans AB. Detta moderbolag är störst i Sverige när det kommer till fakturaköp. Varje år köper de in fakturor för över 8 miljarder kronor och de har för närvarande över 2 miljarder kronor i eget kapital. Dessutom så är de ett av 24 företag i Sverige som innehar högsta kreditvärdighet från Bisnode. Detta betyder att de är ett väletablerat, pålitligt företag med en stabil ekonomi. För dig som kund innebär det att du kan känna dig trygg när du lånar genom deras långivare, Goodcash. Den typen av lån som Goodcash förmedlar är så kallade privatlån eller blancolån. Den här typen av lån kan du använda till vad du vill och det ställs inga krav på att du lämnar en säkerhet eller kontantinsats. Du har möjligheten att låna mellan mellan 5 000 kr och 30 000 kr även om du har betalningsanmärkningar.


Hur lånar man?

När du besöker Goodcashs hemsida så hittar du en lånekalkylator där du kan fylla i hur stort lån och vilket återbetalningstid du vill ha. Du får en enkel översikt över hur hög din ränta och olika kostnader kommer bli. Efter detta så fyller du i dina personuppgifter och skickar iväg din ansökan. Hela processen tar bara några minuter och är väldigt enkelt och lättförståelig. En av fördelarna med Goodcash är att kreditprövningen sker omedelbart vilket betyder att du kan få ditt lån beviljat väldigt snabbt om så behövs. Själva utbetalningen kan faktiskt ske samma dag. Kreditprövningen sker genom Upplysningscentralen (UC). Om du har några frågor eller problem kring ansökan så kan du kontakta Goodcash’s kundservice antingen via e-mail eller genom att ringa dem. Nackdelen är att de enbart har öppet på vardagar mellan 09:00 - 12:00 vilket betyder att det kan vara svårt att få kontakt om man jobbar då.


Vilka krav finns det för att låna?

Grundkraven, d.v.s kraven för att kunna ansöka om lån hos Goodcash är följande:

 • Du måste vara mellan 20-62 år gammal och folkbokförd i Sverige
 • Du får ej ha några obetalda skulder eller pågående skuldsaneringar hos Kronofogden samt ej vara försatt i konkurs eller ekonomiskt förvaltarskap
 • Fast årsinkomst över 100 000 kr

Detta beviljar dig dock inte ett lån utan låter dig bara ansöka. Goodcash är kända för att de har hög chans till godkännande och låter dig ansöka trots betalningsanmärkningar. Så om du haft svårt att få lån hos andra banker eller långivare kan detta vara ett bra alternativ. Om du blir godkänd eller ej bestäms efter att en individuell kreditprövning har gjorts som kollar på din nuvarande ekonomiska situation och ekonomiska historia.


Hur mycket kan man låna?

Hos Goodcash har du möjligheten att låna mellan 5 000 kr och 30 000 kr. Detta låga lånebelopp betyder att de både konkurrerar med andra små privatlån och sms-lån. Räntan hos Goodcash ligger på 25.74% vilket är betydligt lägre än för sms-lån men högre än många privatlån i samma kategori. Det som talar för Goodcash är att de beviljar lån trots betalningsanmärkningar, har hög chans till godkännande och ger en snabb utbetalning. Så om du har svårt att få lån hos andra banker och långivare och behöver pengar snabbt så kan det vara ett alternativ. Återbetalningstiden ligger mellan 1 och 5 år och eftersom räntan är densamma oavsett återbetalningstid kan det bli väldigt dyrt om du väljer en längre tid. Goodcash tillåter faktiskt upp till 9 betalningsanmärkningar vilket kan ses som för högt. Personer med så här många anmärkningar kommer troligtvis ha svårt att betala tillbaka ett nytt lån. Så även om du har möjligheten att låna se över din ekonomiska situation noggrant så du inte får fler anmärkningar eller får ett skuldkonto hos Kronofogden.


Vad säger andra om Goodcash?

Goodcash har fått blandade betyg som lutar mer åt det positiva hållet. Fördelarna som lyfts fram är just den snabba utbetalningen och hög chansen till godkännande trots betalningsanmärkningar. Vissa lyfter dock fram betalningsanmärkningarna som något negativt eftersom de godtar ett så högt antal. Räntan är högre än för många andra privatlån även inom samma lånebelopp så Goodcash bör främst användas om andra långivare ej beviljar dig ett lån. Sverigekredit ger Goodcash 86/100 i betyg medan de får 55/100 från Bank24. Det är alltså som sagt blandade betyg som gäller och man bör tänka över fördelarna och nackdelarna innan du bestämmer dig för att låna härifrån. För vissa situationer kan det dock vara ett bra alternativ.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se