Recension av Klicklån

Lånebelopp
10 000 - 40 000 kr.
Ränta från
9,84 - 21,6 %
Svarstid
I dag
Ifall du ansöker nu
Dina fördelar med att låna från KlickLån
Bra lånevillkor™
Låna upp till 40 000 kr utan krångel
Du behöver ingen säkerhet för lånet
Exempel: Ett lån på 10 000 kronor till 21,60% bunden ränta med en återbetalningstid på 84 månader, med 84 avbetalningar om 246 kronor och 595 kronor i uppläggningsavgift (som läggs till lånet) samt 15 kronor i administrationsavgift, ger en effektiv ränta på totalt 29,62%. Totalt att återbetala blir 21 889 kronor.

Sammanfattning av Klicklån

Klicklån ingår i Thorn-koncernen som är ledande inom Svensk låneförmedling. Med Klicklån får du god kundservice, bra lånevillkor och en enkel ansökan. Du får möjligheten att låna mellan 10 000 kr till 40 000 kr med en ränta mellan 9,84 % till 21,60 %.


Fördelar Fördelar med Klicklån

 • + Hög chans till godkännande
 • + Nöjda kunder
 • + God kundservice både via e-mail och telefon

Krav Krav för ansökan

 • Fast årsinkomst över 100 000 kr och folkbokförd i Sverige

Ulemper Nackdelar med Klicklån

 • Erbjuder ej lån över 40 000 kr
Klicklån

"Med sina låga räntor och goda lånevillkor är det inte förvånande att Klicklån är en av kundernas favoritlångivare. Du kan förvänta dig ett professionellt bemötande och snabbt svar på din ansökan."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Klicklån?

 • Svensk lånegivare, del av Thorn-koncernen
 • Organisationsnummer: 556136-8480
 • Telefonnummer: 08-55905514
 • E-mail: info@klicklan.se

Klicklån lanserades för några år sedan som en del av Thorn-koncernen som har erfarenhet inom Sverige från 1969 som kreditgivare. Klicklån är en långivare för privatlån och låter dig låna mellan 10 000 kr och 40 000 kr med en återbetalningstid upp till 72 månader. Tack vare Thorn-koncernens långa erfarenhet inom finansbranschen kan de förmedla låga räntor och goda lånevillkor till dig som kund. Deras kundservice är också väldigt erfaren och redo att svara på alla dina frågor. Thorn-koncernen ägs av en annan företagsgrupp, Danska 3C Retail A/S som med över 900 anställda är en ledare inom lånevärlden. Klicklån är dessutom både registrerat hos Bolagsverket och under tillsyn av Finansinspektionen så du kan vara säker på att deras affärsverksamhet är legitim.


Hur lånar man?

Om du har bestämt dig för att låna pengar hos Klicklån gör du det väldigt enkelt och smidigt genom att ansöka på deras hemsida. Genom några få steg så är ansökan färdig och du kan ha pengarna på ditt konto inom några arbetsdagar. Du börjar med att fylla i dina personuppgifter, hur stort lån du vill ha, samt din önskade återbetalningstid. Då så får du en översikt över din ungefärliga månadskostnad, dock så fastställs detta först efter att en kreditprövning har gjorts. Efter det så fyller du i övriga relevanta uppgifter och skickar in din ansökan varpå du får svar inom kort. Eftersom det är ett så kallat privatlån eller blancolån du ansöker om så kan du använda pengarna till precis vad du vill. Om du vill säga upp ditt lån så har du 14 dagars ångerrätt där alla dina kostnader blir återbetalda om du avslutar lånet. Klicklån erbjuder kundservice via telefon och e-mail och har öppet alla vardagar ifall du har några frågor angående deras låneerbjudanden.


Vilka krav finns det för att få sitt lån beviljat?

För att ansöka om låna hos Klicklån så måste du uppfylla följande krav:

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar registrerade
 • Du måste ha en fast årsinkomst över 100 000kr
 • Du måste ha ett giltigt mobilnummer och e-mail adress registrerat i ditt namn
 • Du måste ha en fast adress och vara folkbokförd i Sverige

Dock så innebär detta enbart att du kan ansöka om lån, det garanterar dig ej att du blir beviljad. Detta bestäms först efter en kreditprövning hos UC som kollar på dina nuvarande och historiska ekonomiska situation. Det är också detta som bestämmer vilken ränta och lånevillkor du kommer få. Desto bättre kreditvärdering desto bättre villkor.


Hur mycket kan man låna?

Hos Klicklån finns möjligheten att ansöka om lån mellan 10 000 kr till 40 000 kr. Lånen är så kallade privatlån vilket innebär att du kan använda pengarna till vad du vill och det finns inga krav på säkerhet eller kontantinsats. Det finns långivare som erbjuder lån högre än detta men om du behöver ett lån i den här prisklassen är Klicklån ett utmärkt alternativ.

Själva räntan ligger vanligtvis mellan 9,84-21,86% och sätts efter en individuell kreditprövning från UC. Räntan bestäms även av hur stort lån och återbetalningstid du vill ha, ett mindre lån med kort återbetalningstid kommer ha en högre ränta än ett större lån. Utöver detta så tillkommer även en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrationsavgift på 19 kr per månad om du använder autogiro. Autogiro är det enklaste sättet att betala tillbaka lånet på eftersom du då inte behöver oroa dig för att missa återbetalningar så länge som du har pengar på ditt konto.

På hemsidan så finns alla lånevillkor skrivna på ett relativt kortfattat och lättförstått sätt som går igenom alla kundens rättigheter och skyldigheter. Själva avtalet är i enlighet med ”Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation”. Klicklån är transparenta igenom hela processen och det finns inga dolda avgifter eller kostnader.


Vad säger andra om Klicklån?

Klicklån anses av många vara en av Sveriges bästa långivare för privatlån inom de lånebeloppen. Det finns långivare som erbjuder lån med lägre räntor men man måste då tänka på att de oftast erbjuder större lånebelopp vilket gör det svårt att direkt jämföra räntorna mellan dem. Större lånebelopp kommer alltid med lägre räntor så om man ska jämföra olika långivare måste man göra det på samma lånebelopp. Hos Sverigekredit får Klicklån 91% i betyg och den stora nackdelen anges vara att de ej accepterar betalningsanmärkningar. Men om du saknar dessa är alltså Klicklån en utmärkt långivare och vi får ofta höra positiva recensioner om dem från våra användare.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se