Recension av Komplett Bank

Loan data do not exists.

Sammanfattning av Komplett Bank

Kanske mest känt för sin elektronikhemsida, Komplett erbjuder även privatlån och andra finansiella tjänster. Med en ränta mellan 4,90% - 19,90% och möjligheten att låna upp till 500 000 kr kan man förstå varför de har så många nöjda kunder.


Fördelar Fördelar med Komplett Bank

  • + Välkänt företag
  • + Enkel och snabb ansökan
  • + Möjlighet till högt lånebelopp (500 000 kr)

Krav Krav för ansökan

  • Över 20 år och folkbokförd i Sverige utan några skulder

Ulemper Nackdelar med Komplett Bank

  • Ej möjligt att jämföra flera erbjudanden
Komplett Bank

"Komplett Bank låter dig låna upp till 500 000 kr med en låg ränta och goda lånevillkor. Deras lån passar de flestas behov och du kan känna dig säker när du lånar via dem."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Komplett Bank?

Det norska bolaget Komplett har sitt huvudkontor i Lysaker men är även verksam på den Svenska marknaden sedan några år tillbaka. De är troligtvis mest kända för deras elektronikhemsida. De är dock en av de få banker i Sverige som erbjuder privatlån eller konsumtionslån upp till 500 000 kronor då de flesta ej erbjuder lån över 350 000 kronor.

Komplett Bank inriktar sig på privatlånsmarknaden och erbjuder sina tjänster endast online. Förutom privatlån erbjuder de dock även sparkonton.. De erbjuder konsumtionslån från 10 000 till 500 000 kronor och du får svar på din låneansökan samma dag som du sänder in den. Du får pengarna överförda på ditt konto så snabbt som möjligt, ofta inom 2-3 arbetsdagar om du skriver under med BankID.


Vilka tjänster erbjuder Komplett Bank?

Komplett Bank fokuserar främst på privatlån men de erbjuder även sparkonton. Sparkontot är kostnadsfritt och du kan närsomhelst välja att ta ut pengarna. Det finns inga bindningstider eller uttagsgränser för pengarna på sparkontot.

Deras privatlån erbjuds mellan 10 000 till 500 000 kr och du kan välja en återbetalningstid mellan 1 - 15 år. Räntan är låg jämfört med de flesta konkurrenter och de erbjuder generellt goda lånevillkor.


Hur lånar man?

Låneansökan hos Bank Komplett är en enkel och snabb process. Du fyller i en ansökan på deras hemsida, får låneerbjudande och sedan bestämmer du själv vad du vill använda lånet till. Ansökan är kostnadsfri och icke-bindande, vilket innebär att du har rätt att tacka nej till det erbjudande du får.

Du bör använda BankID för att ansöka om lån hos Komplett Bank och låneansökan görs i ett säkert och krypterat formulär där kontaktinformation och finansiell information samlas för att bekräfta att du är kreditvärdig. På deras kan du använda lånekalkylatorn för att räkna ut din ungefärliga månadskostnad på lånet. Du behöver enbart välja lånebelopp och återbetalningstid för att få en uppskattad månadsavgift. Detta är dock ett ungefärligt pris då uträkningen är baserad på en exempelränta. Komplett Bank ger alla kunder individuella erbjudanden baserade på deras ekonomiska situation.


Vilka krav finns det för att låna?

För att få ett lån beviljat på Komplett Bank bör du uppfylla tre krav: inte ha skulder hos Kronofogden, vara minst 20 år och vara folkbokförd i Sverige under tre år före låneansökan sänds in. Detta är bankens generella krav men en individuell bedömning görs alltid på låntagaren som bland annat baseras på en kreditundersökning.


Vad säger andra om Komplett Bank?

De flesta kunder har gett Komplett Bank goda betyg, oftast nämns den låga räntan som en stor fördel. Förutom detta så nämns ofta möjligheten till högt lånebelopp, enkelheten att låna, mobilvänlig hemsida. De godkänner också många ansökningar så länge som du möter deras krav. En annan stor fördel är det höga lånebeloppet, mellan 10 000 och 500 000 kr.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 600 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se