Recension av LoanButler

Lånebelopp
5 000 - 500 000 kr.
Ränta från
3,54 %
Svarstid
I dag
Ifall du ansöker nu
Dina fördelar med att låna från LoanButler
Högt lånebelopp = 500 000 kr
Flera låneerbjudanden med en ansökan
Snabbt svar
Exempel: Vid annuitetslån på 250 000 kr med 14 års löptid, rörlig årsränta 5,77 % (uppläggnings- och aviavg. 0 kr) blir eff. ränta 5,92 %, totalt belopp 364 993 kr och månadskostnaden 2 173 kr. Räntor per 170726. Individuell ränta, vanligtvis 3,54-18,15 %. Effektiv ränta f.n. 3,60-33,40 %.

Sammanfattning av LoanButler

LoanButler är en av Sveriges nyaste aktörer på privatlånsmarknaden. Du kan låna mellan 5 000 kr till 500 000 kr och välja en återbetalningstid mellan 1 till 15 år så du har gott om tid att betala tillbaka ditt lån.


Fördelar Fördelar med LoanButler

 • Möjlighet att låna upp till 500 000 kr
 • Låg ränta från 3.54%
 • Låneerbjudanden från fler än 20 banker och långivare

Krav Krav för ansökan

 • Du måste över 18 år gammal med årsinkomst över 100 000 kr

Ulemper Nackdelar med LoanButler

 • Ingen kundservice på helger
LoanButler

"Trots att är en ny aktör på marknaden så är personerna bakom LoanButler inga nybörjare, de samarbetar med välkäna låneförmedlaren Freedom Finance och erbjuder lån med låg ränta upp till 500 000kr."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är LoanButler?

 • Förmedlar lån från 20+ banker och långivare
 • Samarbetar med väletablerade Freedom Finance
 • Organisationsnummer: 5590641477
 • E-mail: info@loanbutler.se
 • Telefonnummer: 010-138 80 25

Loan Butler är en låneförmedlare som Mars 2017 lanserades i Sverige efter dess framgångar i Norge. De samarbetar med Freedom Finance som även är dess kreditgivare. Bakom Freedom Finance står företagsgruppen Zmarta Group som i sin tur ägs av Danska 3C Retail A/S. Företagsgruppen specialiserar sig på lånemarknaden så trots att Loan Butler är ett nystartat företag så finns det mångårig erfarenhet bakom. Freedom Finance har varit aktiva på den Svenska marknaden i över 17 år. Detta betyder att de har många kontakter inom marknaden och det är anledningen till att Loan Butler ger dig möjligheten att ansöka om lån från fler än 20 banker och långivare. Loan Butler specialiserar sig på privatlån och hela ansökan sker helt och hållet online. Väljer du en långivare som låter dig skriva under låneavtalet med BankID kan du både få snabbt svar på din ansökan och en snabb utbetalning av pengarna.


Hur lånar man?

Låneansökan görs på Loan Butlers hemsida. Du börjar med att välja hur stort lånebelopp du vill ha samt din önskade återbetalningstid. Efter detta så får du en uppskattning av hur stor din månadskostnad kommer att bli. Om du bestämmer dig för att gå vidare med din ansökan klickar du på ansökningsknappen varpå du tas till en ny sida där du fyller i alla relevanta personuppgifter samt om du vill ansöka med en medsökande eller ej. Om du vill ansöka med en medsökande så måste du fylla i dennes personuppgifter också. När din ansökan är avklarad och inskickad så blir du kontaktad inom kort med låneerbjudanden från de banker och långivare som är intresserade av att låna ut pengar till dig. En del erbjuder signering av låneavtalet med BankID annars så får du ett kontrakt hemskickat till dig. Efter att låneavtalet är underskrivet så får du pengarna betalade till dig inom några arbetsdagar.


Vilka krav finns det för att låna?

Grundkraven för att ansöka om lån genom Loan Butler är följande:

 • Du behöver vara över 18 år gammal och folkbokförd i Sverige
 • Ha en fast årsinkomst över 100 000 kr
 • Inga obetalda skulder eller pågående skuldsaneringar

Detta är dock bara kraven för att kunna ansöka om lån, inte för att få ditt lån beviljat. Det är först efter en kreditprövning som ser över din ekonomiska situation och historia som detta bestäms. Ju högre lån du söker efter desto högre är kraven. Det är fortfarande möjligt att ansöka om lån trots betalningsanmärkningar men kraven på din nuvarande ekonomi kommer vara högre och det är möjligt att du inte kan ansöka om lika höga lånebelopp. Om din betalningsanmärkning snart tar slut kan det därför vara bättre att vänta eftersom din ränta också kommer vara lägre utan anmärkningar.


Hur mycket kan man låna?

Genom Loan Butler finns möjligheten att låna mellan 5 000 kr och 500 000 kr. Tack vare att långivarna som Loan Butler samarbetar med erbjuder lån av olika storlek så kan antalet låneerbjudanden du får variera beroende på lånebeloppet. Själva lånen är så kallade privatlån eller blancolån det vill säga lån där det inte krävs någon säkerhet eller kontantinsats och du kan använda pengarna till vad du vill. Själva räntan ligger vanligtvis mellan 3.54% - 18.15% och sätts individuellt efter en kreditupplysning. Förutom din kreditvärdighet så påverkar även storleken på lånet och återbetalningstiden vilken ränta du får. En längre återbetalningstid och högre lånebelopp ger lägre årsränta. Den angivna räntan är den nominella räntan alltså ej inkluderat övriga avgifter och kostnader. Fullständiga lånevillkor inklusive den effektiva räntan med alla kostnader finner du nedanför:

“Individuell ränta, vanligtvis 3,54–18,15 %. Exempelränta 4,3 %, eff.ränta 4,39 % (uppläggningsavg. 0 kr och aviavg. 0 kr). Totalt belopp 298 271 kr, månadskostnad 3 107 kr. Effektiv ränta (APR) f.n. 3,60–33,40 %. Amorteringstiden är minimum 1 år och maximalt 15 år. Räntor per 170327.”

Återbetalningstiden är mellan 1 och 15 år alltså har du gott om tid att betala tillbaka lånet om det behövs. Du kan dessutom betala tillbaka resterande lån när som helst om du vill, utan extra kostnader. Återbetalningen sker via autogiro så du behöver inte oroa dig för att missa en återbetalning så länge som du har tillräckligt med pengar på ditt konto.


Vad säger andra om LoanButler?

På grund av att Loan Butler nyligen lanserades så finns det inte mycket kundrecensioner att gå på. Men om man kollar på de andra låneförmedlarna inom Zmartas företagsgrupp så har alla väldigt goda betyg. Det är samma låga räntor och höga lånebelopp som erbjuds här så vi förväntar oss att Loan Butler blir ännu en kundfavorit. Freedom Finance och Zmarta anses vara två av Sveriges ledande långivare och var vunnit ett flertal priser för deras tjänster. Det är svårt att hitta bättre lånevillkor än dessa erbjuder och kundtjänsten är också toppklass och väldigt sakkunnig.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se