Recension av MittBolån

Sammanfattning av MittBolån

MittBolån låter dig jämföra bolån från de flesta långivare och låneföremedlare på den svenska marknaden. De låter dig ansöka om att få låneerbjudanden direkt från deras hemsida via ett enkelt ansökningsformulär. Du blir sedan matchad med de långivare vars krav du möter. På så vis kan du försäkra dig om att du fått det bästa lånet utifrån dina förutsättningar.


Fördelar Fördelar med MittBolån

  • + Jämför lån från flera långivare
  • + Få en enkel översikt över kostnaderna
  • + Få ett lån utifrån dina förutsättningar

Krav Krav för ansökan

  • Över 18 år och folkbokförd i Sverige med en årsinkomst
  • Varierar mellan långivarna

Ulemper Nackdelar med MittBolån

  • Inget nämnvärt
MittBolån

"MittBolån är den största och mest populära jämförelsetjänsten för bolån i Sverige. Med MittBolån kan du ansöka direkt via deras hemsida, varpå du får erbjudanden från långivare vars villkor du möter. Se hur mycket du kan sänka dina räntekostnader redan i dag, helt kostnadsfritt."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är MittBolån?

MittBolån är en del av Schibsted, en av nordens största mediekoncerner. De är registrerade både hos Finansinspektionen i Sverige och Finanstilsynet i Norge. De är alltså ett legitimt företag och du kan känna dig med en ansökan via dem. Alla finansföretag i Skandinavien är hårt kontrollerade. Förutom MittBolån så äger de även Lendo och Compricer som är aktiva på privatlåns- och försäkringsmarknaden. MittBolån är deras jämförelsetjänst för bolån och är den största i Sverige. Du kan även ansöka om lån direkt via deras hemsida och få låneerbjudanden från långivare vars krav du möter.


Hur lånar man?

Om du vill ansöka om ett bolån gör du det via deras hemsida. Där fyller du i ett enkelt ansökningsformulär varpå du blir kontaktad inom kort med svar från de långivare vars krav du möter. Det tar bara några minuter att skicka in ditt ansökningsformulär. Detta är alltså ett bra alternativ för dig som är ute efter att sänka dina räntekostnader. MittBolån förmedlar inte själva lånet utan erbjuder dig enbart möjligheten att enkelt jämföra olika banker. Efter att du blivit kontaktad av de potentiella långivarna så är det dem du förhandlar själva lånet med. Du kan välja att antingen omförhandla ett existerande bolån, eller att ansöka om ett nytt.


Hur mycket kan man låna?

Hur stort lån du kan bli beviljad beror på din kreditvärdighet och inkomst. Du får en tydlig översikt över alla avgifter och räntor så att du enkelt kan jämföra de olika långivarna. Ansökan sker via MittBolåns hemsida, efter att du ansökt blir du kontaktad av de olika långivarna som du kan jämföra. Räntan du får sätts individuellt efter en kreditupplysning. Beloppet du kan låna just nu är väldigt högt i jämförelse med din inkomst, men detta kan sänkas i framtiden i samband med att regeringen försöker minska landets skuldsättning.


Vad säger andra om MittBolån?

MittBolån är en av de mest populära och välkända jämförelsetjänsterna för bolån på den svenska marknaden. Många kunder har haft bra erfarenheter från dem, bland annat 8,2/10 från kunder via Trustpilot. Även från andra recensionssidor så har de fått goda betyg. Deras kundtjänst anses även vara utmärkt och väldigt professionell. MittBolån är alltså ett bra val för dig som är ute efter att antingen sänka din ränta eller få ett nytt bolån med goda villkor.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se