Recension av Moank

Lånebelopp
5 000 - 20 000 kr.
Ränta från
26,45 %
Svarstid
I dag
Ifall du ansöker nu
Dina fördelar med att låna från Moank
Dina lånevillkor kan förbättras med tiden
Sköter du återbetalningarna = lägre ränta
Inga dolda kostnader
Exempel: Exempel: Om du lånar 20 000 kronor med återbetalningstid på 1 år är den effektiva årsräntan 29.90%. Nominell årsränta är 26.45%. Månadsbetalningen kommer att vara 1 915 kr och du kommer totalt ha betalat 22 980 kronor (1 915 kronor * 12 månader) när lånet är återbetalat. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 2 980kr.

Sammanfattning av Moank

Moank är en relativt ny aktör på den svenska privatlånsmarknaden. De inriktar sig på mindre privatlån till bra lånevillkor. Det som är utmärkande för Moank är att dina lånevillkor faktiskt förbättras om du sköter dina återbetalningar. Du kan då få högre lånebelopp, lägre ränta, och längre återbetalningstid.

Fördelar Fördelar med Moank

  • + Sköt dina återbetalningar = lägre ränta
  • + Bra alternativ för mindre privatlån
  • + Hög andel godkända ansökningar

Krav Krav till ansökan

  • Över 22 år och folkbokförd i Sverige och 120 000 kr i årsinkomst

Nackdelar Nackdelar med Moank

  • Erbjuder ej lånebelopp över 20 000 kr till nya kunder
Moank

"Trots sin korta närvaro på marknaden har Moank redan lämnat ett starkt intryck bland både kunder och experter. Med möjligheten att förbättra sina lånevillkor när man sköter sina återbetalningar och förbättrar sina lånevillkor har de lockat till sig många kunder. Förutom detta erbjuder de även låg ränta och goda lånevillkor även för nya kunder och är alltså ett utmärkt val för mindre privatlån."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Moank?

Moank är en fristående, nystartad, svensk långivare som specialiserar sig på mindre privatlån med goda villkor. Det kan vara svårt att hitta en seriös långivare för mindre lån och Moank utmärker sig därför med en rad unika fördelar. När du lånar så får du en så kallad kreditprofil som förbättras när du betalar tillbaka dina månadsbetalningar i tid. I takt med att din kreditprofil förbättras så erbjuds du en rad olika fördelar som lägre ränta, högre maxkredit och möjlighet till utökad återbetalningstid. Lånevillkoren förbättras och du belönas alltså om du sköter dig. Du kan låna upp till 20 000 kr som ny kund, vilket sedan kan utökas till 50 000 kr. Ansökan sker helt och hållet online och du får en enkel översikt över hur mycket du behöver betala varje månad, innan du tecknar lånet.


Hur lånar man?

Med Moank sker låneansökan helt och hållet online. Detta leder till en snabb, säker och enkel ansökan som är klar på bara några få minuter. Allt du behöver göra är att fylla i dina personuppgifter samt din önskade lånestorlek och återbetalningstid. På första sidan av ansökan får du till och med en uppskattad månadskostnad beroende på vad du väljer för lånevillkor. Detta kan möjligtvis ändras eftersom en kreditupplysning görs vid varje ansökan, som bedömer din återbetalningsförmåga. Desto bättre kreditvärdighet desto bättre lånevillkor och lägre ränta. Det unika med Moank är att dina lånevillkor blir förbättrade om du sköter dina återbetalningar i tid. Detta betyder att du kan få ta ut en högre max kredit, samt få lägre ränta och längre återbetalningstid. Även efter att du skrivit under och accepterat ditt lån så har du 14 dagars ångerrätt där långivaren betalar tillbaka alla utgifter.


Vilka krav finns det för att få sitt lån beviljat?

Grundkraven för att kunna ansöka hos Moank är ganska enkla. Du måste vara över 22 år gammal, ej ha fler än 2 betalningsanmärkningar, ha en årsinkomst över 120 000 kr, inga obetalda skulder hos kronofogden, vara folkbokförd i Sverige. Även om du möter dessa krav så är du ej garanterad att bli godkänd. För varje ansökan görs en automatiskt kreditupplysning som ser över din betalningsförmåga och ekonomiska situation. Desto högre lånebelopp du är ute efter, desto högre krav. Moank är dock kända för att godkänna många ansökningar så länge som du möter deras krav, detta är för att de specialiserar sig på mindre lån och tar därför en mindre risk när de lånar ut till sina kunder. Långivare som ger ut högre belopp brukar vara striktare med sin bedömning.


Hur mycket kan man låna?

Moank erbjuder lån upp till 20 000 kr för nya kunder. De har dock ett kreditprofilsystem som deras kunder får. Du förbättrar din kreditprofil genom att sköta dina återbetalningar i tid. När du förbättrar din kreditprofil får du en rad olika fördelar vilket inkluderar högre lånebelopp. Maximala beloppet de erbjuder för kunder med god kreditprofil är 50 000 kr. Räntan du får på ditt lån beror dels på din kreditvärdighet men även beroende på hur stort lån du vill ha och återbetalningstiden. Större lån över en längre tid blir billigare (årsränta) än mindre lån över en kortare tid. Uppläggningsavgifter och andra administrativa avgifter brukar vara samma oavsett lånebelopp, alltså är det billigare att ta ett större lån än flera smålån.


Vad säger andra om Moank?

Moank har trots sin korta närvaro på marknaden ett gott anseende, till stor del på grund av att dina lånevillkor kan förbättras med tiden. Att belöna kunder som sköter sina lån är något som är väldigt uppskattat och motiverar folk att sköta sin ekonomi. Både bland kunder och recensionssidor får de höga betyg och är alltså ett utmärkt alternativ för dig som är ute efter ett lite mindre lån. Räntan är väldigt bra med tanke på att de inriktar sig på mindre privatlån, en marknad som ofta kännetecknas av höga räntor och avgifter.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se