Recension av Modus Finans

Lånebelopp
10 000 - 50 000 kr.
Ränta från
9,84 %
Svarstid
I dag
Ifall du ansöker nu
Dina fördelar med att låna från Modus Finans
Två ränte- och kostnadsfria månader - varje år
Ansökan sker enkelt och säkert, helt online
Låg ränta och förmånliga lånevillkor
Exempel: Administrationsavgift tillkommer utöver månadsbeloppet (19:-/mån vid autogiro, annars 39:-/mån). Räntan är fast och sätts individuellt efter kreditprövning: 9,84-21,60%. Effektiv ränta 11,81% - 25,51% (2017-01-09). Löptid min 12-max 78 mån. Exemplet är beräknat utifrån att du valt två betalningsfria månader per år.

Sammanfattning av Modus Finans

Modus Finans är en nystartad långivare på den Svenska marknaden. Du kan låna mellan 10 000 och 50 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 och 6 år. Förutom detta får du bra lånevillkor och låg ränta. Men den stora fördelen jämfört med andra långivare är att du får 2 betalningsfria månader, varje år som du har lånet. Detta gör dem till ett utmärkt alternativ om du är ute efter ett mindre privatlån.

Fördelar Fördelar med Modus Finans

  • + 2 betalningsfria månader, varje år
  • + Låg ränta från 9,84%
  • + Hög andel godkända lån

Krav Krav till ansökan

  • Över 18 år och folkbokförd i Sverige och 100 000 kr i årsinkomst

Nackdelar Nackdelar med Modus Finans

  • Erbjuder enbart lägre lånebelopp
Modus Finans

"På väldigt kort tid har Modus Finans fått ett rykte kring sig som en framtida kundfavorit. Om du är ute efter ett privatlån mellan 10 000 kr till 50 000 kr finns det få bättre alterntiv än detta. Två betalningsfria månader varje år + låg ränta är en vinnande kombination."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Modus Finans?

Modus Finans är del av Thorn-koncernen som även är aktiva inom resten av Skandinavien och Nederländerna. De specialiserar sig på privatlån men erbjuder även hemelektronik och vitvaror på avbetalning hos vissa av deras företag. Inom privatlånssektorn driver de bland annat framgångsrika L’Easy, Thorn Privat Finans och Klicklån. Modus Finans har tidigare varit aktivt i Norge och Danmark men har nu i år även lanserat i Sverige. I Norge och Danmark är de ledande bland långivare av mindre privatlån, till stor del på grund av att de erbjuder 2 betalningsfria månader varje år. Thorn-koncernen ägs i sin tur av 3C Retail A/S som är baserat i Danmark.


Hur lånar man?

Med Modus Finans sker låneansökan helt och hållet online. Du slipper krångliga frågor och samtal från banktjänstemän och kan inom några få minuter skicka iväg din ansökan. Allt du behöver göra är att fylla i dina personuppgifter samt din önskade lånestorlek och återbetalningstid. På första sidan av ansökan får du till och med en uppskattad månadskostnad beroende på vilket lån du väljer. Detta kan möjligtvis ändras eftersom en kreditupplysning görs vid varje ansökan, som bedömer din återbetalningsförmåga. Desto bättre kreditvärdighet desto bättre lånevillkor och lägre ränta. Ibland kan du även bli beviljad ett högre lånebelopp än du ansökte om ifall du väljer att tacka ja till det. Efter du skickat in ansökan så tar det upp till 24 timmar för att få svar angående om ditt lån blivit beviljat eller ej. Även efter att du skrivit under och accepterat ditt lån så har du 14 dagars ångersrätt där låneutgivaren betalar tillbaka alla utgifter.


Vilka krav finns det för att få sitt lån beviljat?

Kraven för att få ett beviljat lån är väldigt enkla hos L’Easy. Du måste vara över 21 år samt inte ha några anmälda betalningsanmärkningar. Att ta lån med betalningsanmärkningar är dock inte omöjligt och det finns en rad andra låneförmedlare som godkänner dig trots detta, vi rekommenderar bl.a Lendo och Re:member. Eftersom en kreditupplysning görs så kommer din årsinkomst påverka hur högt lån du kan ta, samt vad din ränta blir. Generellt sett för privatlån så krävs en årsinkomst över 100 000kr. Detta kan då vara från lön, pension, eller övriga inkomster. För högre belopp så kan kraven vara hårdare eftersom banken vill vara säker på att du kan betala tillbaka. Detta är dock bara grundkraven och garanterar inte att du kommer bli beviljat ett lån. Detta avgörs av kreditupplysningen som kollar på din ekonomiska historia. Om du har en hög kreditvärdighet kommer du kunna få högre lån med en lägre ränta eftersom banken litar på att du kan betala tillbaka lånet.


Hur mycket kan man låna?

Hos Modus Finans erbjuds du lån mellan 10 000 kr och 50 000 kr. Så är du ute efter ett lite mindre privatlån kan detta vara något för dig. Detta ligger i ungefär samma låneintervall som andra lån från Thorn-koncernen. Fördelen med Modus Finans är att du även erbjuds 2 betalningsfria månader varje år så länge som ditt lån är aktivt. Även om 50 000 kr är maximala lånebeloppet så blir alla inte beviljade så höga belopp. Hur stort lån du kan få beror på din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Detta bedöms utifrån en kreditupplysning från Upplysningscentralen, samt uppgifter angående din årsinkomst och anställningstyp. Desto bättre förutsättningar du har för att betala tillbaka lånet, desto större lån kan du bli beviljad. Återbetalningstiden ligger mellan 12 och 78 månader, alltså 1 och 6 år. Räntan du får på ditt lån beror dels på din kreditvärdighet men även beroende på hur stort lån du vill ha och återbetalningstiden. Större lån över en längre tid blir billigare (årsränta) än mindre lån över en kortare tid. Uppläggningsavgifter och andra administrativa avgifter brukar vara samma oavsett lånebelopp, alltså är det billigare att ta ett större lån än flera smålån.


Vad säger andra om Modus Finans?

På grund av att Modus Finans är så pass nya på den Svenska marknaden finns få omdömen. Istället får man kolla på vad personer säger om dem i Norge och Danmark, och vad folk här i Sverige säger om deras systerbolag. I andra länder som Modus Finans har funnits längre i är de väldigt populära. Deras två betalningsfria månader har gjort dem till en kundfavorit i både Danmark och Norge. Räntan och andra lånevillkor är även i toppklass jämfört med andra mindre privatlån. I Sverige så är systerbolagen L’Easy, Thorn Privat Finans och Klicklån några av de mest välkända på marknaden. Man kan alltid räkna med bra kundservice och lånevillkor när man tar lån härifrån.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se