Recension av MyLoan

Lånebelopp
10 000 - 500 000 kr.
Ränta från
2,95 %
Svarstid
I dag
Ifall du ansöker nu
Dina fördelar med att låna från MyLoan
Låg ränta från 2,95%
Låna mellan 5 000 kr och 500 000 kr
Upp till 22 låneerbjudanden med en ansökan
Exempel: Erbjudna räntor (inkl. alla avgifter) varierar från lägst 2,95 % till högst 35,70 % per 160531. Räntan är rörlig och sätts av våra samarbetande långivare. Kortast återbetalningstid är 2 år och längsta 15 år.

Sammanfattning av MyLoan

MyLoan låter dig låna mellan 10 000 kr till 500 000 kr och du blir förutom goda lånevillkor även erbjuden en väldigt konkurrenskraftig ränta. Med en ansökan kan du få låneerbjudanden från upp till 22 olika banker och långivare Ansöker du idag så kan du förvänta dig pengarna på ditt konto inom några få arbetsdagar.


Fördelar Fördelar med MyLoan

  • + Lån från 10 000 kr till 500 000 kr
  • + Förmånlig ränta och lånevillkor
  • + Få upp till 22 låneerbjudanden med en ansökan

Krav Krav för ansökan

  • Över 18 år och folkbokförd i Sverige med en årsinkomst över 120 000 kr

Ulemper Nackdelar med MyLoan

  • Erbjuder ej lån under 10 000 kr
MyLoan

"Det finns inga andra privatlån som erbjuder sånt stort spann på deras lånebelopp. Med MyLoan kan du låna mellan 10 000 kr till 500 000 kr och du blir erbjuden väldigt bra lånevillkor."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är MyLoan?

MyLoan AB är en svensk låneförmedlare, som bedriver sin verksamhet som låneförmedlare under tillsyn av Finansinspektionen. Detta innebär att du kan vara säker på att det är en seriös verksamhet. De ägs av finansföretaget Insplanet som också erbjuder olika försäkringstjänster. MyLoan är en låneförmedlare vilket innebär att de samarbetar med en rad olika banker och långivare som tar emot din ansökan. Detta innebär att istället för att själv jämföra olika banker så behövs bara en ansökan göras vilket sparar dig tid och förbättrar dina chanser att få ett bra låneerbjudande. Själva lånen som erbjuds är så kallade privatlån vilket innebär att det inte ställs några krav på säkerhet, kontantinsats eller vad du ska använda pengarna till. Med en ansökan kan du få låneerbjudanden från upp till 22 olika banker och långivare.


Hur lånar man?

Låneansökan sker helt online på MyLoans hemsida i några enkla steg. Det tar bara några minuter att ansöka och allt du behöver göra är att fylla i dina personuppgifter samt hur stort lån och återbetalningstid du vill ha. Efter att din ansökan är inskickad så blir du kontaktad inom kort med låneerbjudanden från banker och långivare som är intresserade av att ha dig som kund. När du valt ditt låneerbjudande skriver du under med BankID. Pengarna kommer in på ditt konto efter 1-2 arbetsdagar efter att du skrivit under. Om du inte blir erbjuden ett lån som passar dig kan du alltid tacka nej utan att behöva betala några avgifter. Trots att din ansökan skickas runt till en rad olika banker så tas bara en kreditupplysning från UC. Hade du själv ansökt så hade en kreditupplysning tagits för varje ansökan vilket faktiskt kan försämra dina lånechanser. Detta är för att andra banker kan se hur många kreditupplysningar du tagit och om du har för många kan bankerna se det som ett varningstecken.


Vilka krav finns det för att låna?

Grundkraven för att ansöka om lån hos MyLoan är följande:

  • Du måste vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige
  • Du måste ha en fast inkomst över 120 000 kr per år
  • Du får ej ha några obetalda skulder hos Kronofogden

Dessa krav är dock enbart grundkraven för att kunna ansöka, för att bli godkänd måste du ha tillräckligt god kreditvärdighet vilket beror på hur stort lån du vill ha. Detta bestäms först efter att en kreditupplysning som kollar på din ekonomiska situation har gjorts. Om du vill ta ett större lån så kommer det ställas hårdare krav på din årsinkomst och kreditvärdighet. Även om det är möjligt att låna pengar trots att du har betalningsanmärkningar så var försiktig så att din ekonomi verkligen klarar av ett nytt lån.


Hur mycket kan man låna?

Genom MyLoan erbjuds du möjligheten att låna mellan 10 000 kr och 500 000 kr. Så om du är ute efter mindre lån måste du hitta en annan låneförmedlare. Som tidigare nämnts så är lånen som erbjuds så kallade privatlån eller blancolån. Dessa lån kan du använda till vad du vill och det ställs inga krav på att du lämnar en säkerhet eller kontantinsats. Nackdelen är att räntan är högre än t.ex bostadslån eftersom banken tar en större risk när de lånar ut. Räntan du får sätts individuellt efter en kreditupplysning. När du jämför ränta mellan olika långivare ska du kolla på den effektiva räntan, denna inkluderar förutom den nominella räntan även alla övriga avgifter. De flesta banker uppger oftast ej den effektiva räntan förutom i sina lånevillkor så tänk på att kolla upp det när du jämför räntor mellan olika långivare.


Vad säger andra om MyLoan?

MyLoan är en populär och välkänd långivare på den svenska marknaden. De har fått goda omdömen både från kunder och recensionssidor. De stora fördelarna som lyfts fram är lånebeloppet mellan 10 000 kr och 500 000 kr, samt den låga räntan. MyLoan låter dig jämföra låneerbjudanden från upp till 22 olika banker och långivare så att du kan vara säker på att du får det bästa lånet utifrån dina förutsättningar.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se