Recension av Re:member

Lånebelopp
5 000 - 350 000 kr.
Ränta från
4,95 %
Svarstid
I dag
Ifall du ansöker nu
Dina fördelar med att låna från Re:member
Låg ränta från endast 4,95 %
Låna upp till 350 000 kr
Hela ansökningsprocessen kan fullföras på internet
Exempel: Baserat på ett lån om 120 000 kr återbetalat under 8 år, uppläggningsavgift 395 kr och administrationsavgift 29 kr betalar du mellan 1550 - 2548 kr i månaden, effektiv ränta är mellan 6,28 % - 22,48 % och totalt belopp att betala är mellan 148 831 – 244 599 kr.

Sammanfattning av Re:member

Re:member är en av Sveriges största långivare och erbjuder förutom privatlån även kreditkort. Du har möjligheten att låna mellan 5 000 kr - 350 000 kr med en låg effektiv ränta som ligger mellan 6,28 % - 22,48 %. Ansök idag och du kan förvänta dig pengarna på ditt konto inom några få arbetsdagar!


Fördelar Fördelar med Re:member

 • + Låg ränta från 4,95 %
 • + Nöjda kunder
 • + Möjlighet till högt lånebelopp (350 000 kr)

Krav Krav för ansökan

 • Fast årsinkomst över 120 000 kr och folkbokförd i Sverige

Nackdelar Nackdelar med Re:member

 • Bara kundservice via telefon
Re:member

"Re:member är ett av kundernas favoritlån vilket knappast är förvånande med tanke på deras låga ränta och höga lånebelopp. Med en ansökan här så kan du förvänta dig kundservice i världsklass från ett multinationellt företag."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Re:member?

 • Re:member är ett registrerat varumärke av EnterCard Sverige AB
 • Organisationsnummer: 556673-0585
 • Telefonnummer: 0771-15 00 15 (vardagar 9.00-18.00).

Bakom Re:member står företaget EnterCard vilket är Skandinaviens ledande kreditmarknadsbolag som är ett samarbete mellan Swedbank och Barclays Bank. Med tillgångar på 2,4 biljoner kronor och över 8 miljoner privatkunder är Swedbank den ledande banken i Sverige och de Baltiska länderna. Barclays är en av världens största banker med över 50 miljoner kunder i fler än 50 länder. Båda dessa banker är väletablerade med ett högt anseende, vilket även gäller för EnterCard och Re:member. Tidigare så var Re:member fokuserat på kreditkort men de har nu även lanserat ett privatlån. Privatlån är även känt som blancolån och innebär ett lån där banken inte kräver någon säkerhet från dig som kund, till skillnad från ett huslån. På grund av detta så tar banken en större risk när dem lånar ut till dig, och räntan är därför högre. EnterCard är förutom Sverige även verksamt i Norge och Danmark. Företaget är registrerat hos Finansinspektionen vilket innebär att det är pålitligt och erbjuder bra villkor för dig som kund. Reglerna för att bli registrerat som ett finansföretag i Sverige är striktare än många andra länder för att förhindra dig som kund att hamna i ekonomiska bekymmer.


Hur lånar man?

På Re:members hemsida så ansöker du snabbt i tre enkla steg:

 1. Ansökan - Fyll i hur mycket du vill låna, din återbetalningstid, samt dina personuppgifter. Du får även möjligheten att ha med en medsökande vilken kan ge dig högre lån, och lägre räntor eftersom det minskar risken för banken. Om du ska ansöka tillsammans med en medsökande se då till att ha alla deras uppgifter tillgängliga också.
 2. Välj lån - En kreditprövning görs och du får då reda på exakt vad dina månadskostnader kommer att bli. Om du har med en medsökande så görs först kreditprövningen i nästa steg.
 3. Signering - Skriv under med BankID.

Hela processen är snabb och du får besked direkt om ditt lån blir beviljat eller ej. Du är inte bunden till att ta lånet förrän du har skrivit under, och även då så har du 14 dagars ångerrätt där långivaren betalar tillbaka alla avgifter ifall du skulle vilja säga upp ditt lån.


Vilka krav finns det för att få sitt lån beviljat?

Kraven på dig varierar beroende på hur stort lån du vill ha, huvudkraven är dock:

 • Årsinkomst på 120 000kr före skatt.
 • Över 18 år gammal.
 • Du måste ha ett giltigt mobilnummer och e-mail adress registrerat i ditt namn
 • Du måste ha en fast adress och vara folkbokförd i Sverige

Detta är dock bara baskraven och garanterar dig alltså inte att få ditt lån beviljat, detta beror på hur stort lån du vill ha och din ekonomiska historia. Det är möjligt att få lån även med betalningsanmärkningar men det kommer vara svårare att låna ett högre belopp, och kraven på din månadslön kan också öka. Kreditprövningen görs för att uppskatta din förmåga att betala tillbaka lånet. Om du har en god ekonomisk historia och är utan betalningsanmärkningar kommer detta påverka lånemängden du kan ta och vad din ränta kommer att bli. Att hitta ett bra lån när man har betalningsanmärkning kan vara svårt så där är Re:member ett väldigt bra val om du skulle befinna dig i den här situationen. Om du ansöker med en medsökanden så måste ni både möta kraven men det kan göra det lättare för dig att bli beviljad.


Hur mycket kan man låna?

Re:member erbjuder blancolån mellan 5 000 kr och 350 000kr. Ett blancolån är ett privatlån där banken inte kräver någon säkerhet från kunden till skillnad från t.ex huslån eller billån. Räntan ligger mellan 4,95% och 19,95% och bestäms först efter en kreditprövning. På hemsidan finns en enkel lånekalkylator som visar månadskostnad vid olika lånebelopp och räntor. Detta är dock bara en preliminär kostnad och kan ändras efter att en kreditprövning har gjorts. Utöver detta så tillkommer även en uppläggningsavgift på 395kr och en administrationsavgift på 29kr. Med ett max belopp på 350 000kr ligger Re:member i toppen bland privatlån, det är få låneföretag som lånar ut ett högre belopp än detta.


Vad säger andra om Remember?

Eftersom Re:member är relativt nya inom privatlånsbranschen så finns det få omdömen från användare. Däremot om man kollar på deras kreditkort så har de väldigt bra betyg och har blivit utsedda till testvinnare av många hemsidor, bl.a Kreditkort Listan. Jämförelsesidan Compero utsåg också deras kreditkort till testvinnare inom tre kategorier: overall, cashback/bonus och försäkringar. Bakom företaget finns välrenomerade Barclays Bank och Swedbank så man kan vara säker på att det kommer vara bra lånevillkor och kundservice. Huvudföretagen bakom har god expertis och kontakter inom bankvärlden vilket innebär bra villkor och låg ränta för dig som kund. En annan stor fördel är att dessa företagen också har väldigt stora tillgångar och Re:member har därför möjlighet att godkänna en stor del lån. Alltså så länge som du har en god ekonomi har du väldigt stora chanser att få ditt lån beviljat.

De få betygen som finns om Re:members privatlån är positiva. Hos Sverigekredit så får lånet 79/100 i betyg och det som drar ner betyget är just att kundservice enbart finns genom telefon. Även om Re:member nyligen lanserat sitt privatlån har de redan blivit ett populärt val. Detta är på grund av låneutgivarens goda rykte, och långa erfarenhet inom branschen. Folk känner sig trygga att låna från Re:member eftersom de vet att stora och pålitliga företag ligger bakom lånet. Informationen på hemsidan anses också vara enkel och lätt att förstå. Det är inte en massa krångliga avtal eller dolda avgifter och du får svar på din ansökan direkt. Just möjligheten att ansöka med en medsökanden anses också vara väldigt positiv eftersom det ökar din möjlighet att få större lån med lägre ränta.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se