Recension av SEB

Lånebelopp
20 000 - 350 000 kr.
Ränta från
3,55 %
Svarstid
I dag
Ifall du ansöker nu
Dina fördelar med att låna från SEB
Trygg bank att låna ifrån
Högt lånebelopp
Konkurrenskraftig ränta
Exempel: Räntan är för närvarande 3,55–10,85 %. Om den rörliga årsräntan är 4,68 procent, blir den effektiva räntan 4,91 procent för ett annuitetslån på 100 000 kronor upplagt på 5 år (60 återbetalningstillfällen) och med en uppläggningsavgift på 300 kronor.

Sammanfattning

SEB är en av Sveriges största och mest framgångsrika banker. Som de flesta andra storbanker så erbjuder de även privatlån. Här kan du låna mellan 20 000 kr till 350 000 kr till en låg ränta. Fördelen med en bank som denna är att du alltid kan räkna med proffesionell behandling och en känsla av trygghet.

Fördelar Fördelar med SEB

  • + Möjlighet att låna upp till 350 000 kr
  • + Låg ränta från 3.65%
  • + Trygg och säker storbank

Krav Krav för ansökan

  • Du måste över 18 år gammal med en årsinkomst över 190 000 kr

Ulemper Nackdelar med SEB

  • Höga krav på inkomst
SEB

"SEB är en av Sveriges största banker och erbjuder privatlån till förmånliga villkor.Kraven är dock strängare än många andra långivare och det kan vara svårt att bli godkänd."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är SEB?

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) är en finanskoncern med huvudkontor i Stockholm men verksam över större delen av Europa. De erbjuder olika typer av lån för både privata kunder och företagskunder. När du tar ett privatlån på SEB får du en ränta från 3,65-10,95 procent. Du kan välja själv vad du vill använda lånet till och SEB kräver ingen säkerhet. Avbetalningstiden väljer du också själv, den löper från 2 till 10 år. SEB kan även hjälpa dig lösa ditt privatlån när du vill och utan extra kostnad.


Hur lånar man?

SEB erbjuder privatlånet “Enkla Lånet” där du kan du låna från 20 000 kr till 350 000 kronor, beroende på dina behov och hur din ekonomi ser ut. Om du söker lån med en medsökande (fru, man, sambo, god vän eller liknande), ökar dina möjligheter att ta ett större lån och få bättre villkor jämfört med om du står ensam på lånet. Du väljer själv avbetalningstiden på privatlånet och som nämnt erbjuder SEB mellan 2 och 10 år. Det är möjligt att höja ditt nuvarande Enkla Lånet på SEB med 20 000 kr eller högre. Det görs då en ny kreditupplysning och banken skickar ett nytt skuldebrev via post som du skriver under och skickar tillbaka till SEB. Ansök om höjning via SEB telefonbanken, genom att gå till ett av SEB:s bankkontor eller via internetbanken privat. SEB kan också hjälpa dig att samla lån och krediter till ett enda förmånligt lån så att du kan sänka dina lånekostnader varje månad. Med Enkla Lånet kan du samla dina lån och få en bättre överblick och kontroll över din ekonomi och dina skulder. SEB hjälper dig att beräkna vad dina lån kostar idag i räntor, avier och jämför hur mycket du kan spara genom att göra ett samlingslån med Enkla lånet. SEB erbjuder tjänsten att lösa dina gamla lån och krediter med hög ränta till ett samlat lån med lägre total ränta. Att lösa lån direkt till förmånligare villkor än de du har idag kan spara dig tusentals kronor och du får bättre kontroll över dina totala räntekostnader. Det är vanligt att samla på sig dyra lån när oförutsedda finansiella behov uppstår men en billigare lösning är att sänka dina gamla räntor och lösa lånen snabbare.

SEB är alltid tydliga med att presentera den effektiva räntan på ditt lånerbjudande. För att kunna jämföra olika bankers och långivares erbjudande är den effektiva räntan viktig att ta reda på. Denna ränta visar lånets totala kostnader inklusive alla avgifter, till exempel för uppläggning och avier. Du kan sen jämföra vad den totala kostnaden blir att samla och lösa lånet i ett enda lån, för att vara säker på att du väljer ditt bästa erbjudande. På SEB kan du ta ett billån med förmånliga villkor med Enkla Lånet. Banken kräver ingen kontantinsats eller säkerhet och du kan låna upp till 350 000 kronor. SEB samarbetar med Trygg-Hansa och kan erbjuda låntagare en förmånlig fordonsförsäkring. När du behöver låna till att köpa ny bil, husvagn, motorcykel eller annat motorfordon så är privatlån Enkla Lånet ett bra finansieringsalternativ. Enkla Lånet passar även dig som vill ta ett lån för att finansiera din renovering. Om du bor i hus så slipper du ta ut ett nytt pantbrev. SEB kräver inte heller att du har ditt boende som säkerhet. Du har möjlighet att lösa Enkla Lånet precis när du vill och utan extra kostnader. På SEB kan du ta ett renoveringslån från 20 000 till 350 000 kronor till en låg ränta.


Vilka krav finns det för att låna?

För att ansöka om privatlån på SEB bör du vara minst 18 år, ha en fast årlig inkomst på minst 190 000 kronor, sakna betalningsanmärkningar samt vara godkänd vid SEB:s kreditprövning. En kreditbedömning görs alltid vid en låneansökan, den sammanställer dina ekonomiska förutsättningar vid sökögonblicket. I de flesta fall behöver SEB få din inkomst verifierad för att kunna ta beslut om Enkla Lånet och vilka lånevillkor du får. Den största orsaken till att en lånansökan får avslag är att lånetagaren bedöms vara av högre risk och har en osäker återbetalningsförmåga. Avslaget kan ha flera orsaker, exempelvis om lånetagaren eller medsökande har haft en betalningsanmärkning innan eller besitter stora skulder. Om du har internetbanken kan du kolla upp din ränta under fliken Min ekonomi - Lån. På internetbanken kan du också hitta nuvarande ränta på dina låneavier under fliken Mitt SEB - Mina dokument & avtal - Dokument. Du kan även få dina låneavier skickade hem till dig via post.


Hur mycket kan man låna?

Hos SEB kan du låna mellan 20 000 kr till 350 000 kr och välja en återbetalningstid mellan 2 och 10 år. Låneansökan till SEB gör du snabbast på SEB:s hemsida eller internetbanken. Du kan också ansöka via bankkontor eller telefon. Om du ansöker med internetbanken meddelar SEB dig lånebeskedet inom 24 timmar på vardagar. Om du istället ansöker på hemsidan utan att logga in får du svar via sms inom 48 timmar. Med en skriftlig låneansökan mottar du svar inom 48 timmar efter att SEB har fått din ansökan. Svarstiden kan variera beroende på söktrycket men SEB prioriterar att svara låneansökningar så snabbt som möjligt. SEB rekommenderar dig som är egenföretagare att ansöka om Enkla Lånet Företag. Lånet är till för ägare av aktiebolag, handelsbolag eller kommanditbolag. Till Enkla Lånet Företag kan du lånansöka från 30 000 kr. Du får oftast svar på ansökan inom 48 timmar på vardagar. Du behöver öppna ett företagskonto på SEB och vara godkänd i kreditbedömningen för att bli beviljad företagslånet. Pengarna får du på kontot inom cirka fem arbetsdagar efter att din ansökan blivit beviljad. Det är även möjligt att lösa lånet utan extra kostnader. Telefonbanken företag på SEB finns tillgängliga med generösa öppettider om du skulle ha några frågor.


Vad säger andra om SEB?

På bralanevillkor.se har det gjorts en uträkning på hur mycket de största svenska bankerna tar ut i vinster på kundernas lån. SEB fick i testet lägst marginaler, vilket betyder att SEB:s kunder har de lägsta räntorna. SEB är en av de ledande nordiska bankerna och har funnits sedan 1856. De är en väldigt stabil aktör på markanden och de är experter på att hitta den bästa finansiella lösningen som passar dina behov. Bankens största fokus ligger på att erbjuda de förmånligaste räntorna och bemöta varje kund med effektivitet och kvalitet.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se