Recension av Spargo Finans

Sammanfattning av Spargo Finans

Spargo Finans är en del av Thorn-koncernen som är ledande inom Svensk långivning. Du får möjligheten att låna upp till 150 000 kr och kan välja att börja lånet med en 90-dagars ränte- och avgiftsfri period. Deras låga ränta och goda lånevillkor har gjort detta till en välförtjänt kundfavorit.

Fördelar Fördelar med Spargo Finans

  • + Hög chans att bli godkänd
  • + Enkel och snabb ansökan
  • + Bra kundservice (även på helger)

Krav Krav för ansökan

  • Över 20 år och folkbokförd i Sverige med en årsinkomst över 100 000 kr

Ulemper Nackdelar med Spargo Finans

  • Mindre lånebelopp jämfört med vissa andra långivare (10 000 till 150 000kr)
Spargo Finans

"Spargo Finans låter dig starta ditt lån med 90 dagar utan någon ränta eller avgifter. Vilket är en väldigt stor fördel jämfört med de flesta långivare. Förutom detta så erbjuds du även en låg ränta och goda lånevillkor vilket gör Spargo Finans till ett väldigt bra alternativ för dig som är ute efter ett privatlån."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Spargo Finans?

Spargo Finans lanserades i Sverige i Juli 2018 och ingår i Thorn-koncernen tillsammans med andra långivare såsom Klicklån, Leasy, och Thorn. Spargo Finans finns sedan tidigare i Danmark. Kreditgivaren för Spargo Finans samt de andra varumärkena i koncernen är Thorn Svenska AB. Thorn ägs i sin tur av Danska 3C Retail A/S som är ett multinationellt företag med över 900 anställda. Att ha ett stort företag bakom sig innebär att Spargo Finans kan dra ner på många administrativa kostnader vilket innebär lägre ränta för dig som kund. Spargo Finans är registrerade hos Finansinspektionen och du kan därför vara säker på att det är ett pålitligt företag. Kraven för långivare i Sverige är betydligt striktare än många andra länder för att förhindra dig som kund att hamna i ekonomiska bekymmer.


Hur lånar man?

Ansökan görs enkelt på Spargo Finans hemsida och tar endast några minuter. Du fyller ditt lånebelopp och återbetalningstid och får en direkt översikt över dina kostnader och en uppskattning på hur mycket din månadskostnad kommer vara. Dock så kan detta ändras lite och fastställs först efter att en kreditupplysning har gjorts. Efter att allting är ifyllt och du har läst igenom lånevillkoren så skickar du iväg din ansökan.

Efter ansökan så går det snabbt. Det ställs inga krav på vad lånet ska användas till, och du behöver heller inte någon säkerhet. Om du godkänns så är pengarna inne på ditt konto redan samma dag eller senast vardagen efter. Efter att ha blivit godkänd så kan lånet tecknas antingen via BankID eller pappersavtal som skickas hem till dig. Signerar du avtalet före klockan 11:00 på en vardag så har du pengarna på ditt konto redan samma dag, om det är efter klockan 11:00 så blir det dock vardagen efter. Själva ansökan är inte bindande och du behöver inte ta lånet som du blir erbjuden. Utöver detta så har du också ångerrätt upp till 14 dagar där långivaren betalar tillbaka alla kostnader ifall du skulle säga upp ditt lån. Spargo Finans erbjuder kundtjänst via e-mail eller telefon om du har några frågor, och har öppet på vardagar samt lördagar. Kundservicen erbjuds i samarbete med andra företag inom Thorn-koncernen så de har lång erfarenhet och expertis.


Vilka krav finns det för att låna?

Grundkraven för att ansöka om lån hos Spargo Finans är följande:

  • Årsinkomst över 100 000 kr
  • Över 20 år gammal
  • Inga betalningsanmärkningar eller obetalda skulder hos Kronofogden
  • Du måste ha en fast adress och vara folkbokförd i Sverige

Hur mycket kan man låna?

Spargo Finans erbjuder lån i kategorin privatlån, dvs mindre lån utan säkerhet. Lånemängden ligger på mellan 10 000 och 150 000kr vilket är lägre än hos vissa andra långivare, men om du är ute efter ett mindre lån så är Spargo Finans ett utmärkt val. Eftersom du inte behöver lämna någon säkerhet för lånet så innebär detta en högre risk för banken jämfört med t.ex huslån. Detta innebär att räntan är en bit högre. Räntan bestäms individuellt efter en kreditupplysning.

På hemsidan så finns alla villkor skrivna på ett relativt kortfattat och lättförstått sätt som går igenom kundens alla rättigheter och skyldigheter. Avtalet är i enlighet med ”Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation”. Spargo Finans är transparenta igenom hela processen och det finns inga dolda avgifter. Det framkommer även att kunden har rätt till två avgiftsfria månader förutom de första 90 dagarna. Detta måste dock meddelas till Spargo Finans senast den 5:e dagen i den månaden som skall vara avgiftsfri. Dessa två avgiftsfria månader får dock inte vara under samma kalenderår. Du som låntagare har även en ångerrätt på 14 dagar och om lånet avslutas inom denna tid så återbetalas låneavgifterna av Spargo Finans kreditgivare (Thorn Svenska AB).


Vad säger andra om Spargo Finans?

Eftersom Spargo Finans nyligen lanserades i Sverige så finns det få recensioner och användarbetyg. Men om man kollar på betyg från användare i Danmark så är dessa väldigt höga och Spargo Finans. Eftersom Spargo Finans är del av Thorn-koncernen så används deras kundservice som anses vara väldigt bra och professionell. Med sin långa erfarenhet från sitt huvudföretag och goda omdömen förväntar vi oss att Spargo Finans kommer att bli en av ledarna inom branschen.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se