Recension av Swedbank Kreditkort

Fakta
Swedbank Kreditkort
Inkl. försäkringsförmånerFördel vid shopping
Max kredit
60 000 kr.
Ränta från
10,45 %
Årsavgift
195 kr.
Dina fördelar med ett kreditkort från Swedbank Betal- och Kreditkort
Upp till 55 dagar räntefri kredit
Bonus på allt du handlar
Mest populära kreditkort
Exempel: Effektivränta 10,74 % och totalt belopp att betala 21 110 kr. Detta om 20 000 kr har utnyttjats, beloppet återbetalas på 12 mån med 39 räntefria dagar samt att inga kontantuttag har gjorts.

Sammanfattning av Swedbank Kreditkort

Swedbank är en av Sveriges mest populära och välkända banker. Deras kreditkort erbjuder dig goda villkor till en låg kostnad. Årsavgiften ligger på 195 kronor men är kostnadsfri om du är nyckelkund hos Swedbank. Du får 55 dagars räntefri kredit upp till 60 000 kr, efter det så ligger räntan på låga 10,45%. Förutom låg kostnad och ränta får du flera goda fördelar om du använder deras kort, inklusive reseförsäkringar.


Fördelar Fördelar med Swedbank Kreditkort

  • + Upp till 60 000 kr i räntefri kredit (55 dagar)
  • + Inkluderad reseförsäkring när du betalar med kortet
  • + 0 kr i årsavgift för nyckelkunder

Krav Krav för ansökan

  • Du måste över 18 år gammal och ej vara arbetslös

Ulemper Nackdelar med Swedbank Kreditkort

  • Du måste ha ett bankkonto hos Swedbank
Swedbank Kreditkort

"Swedbank Kreditkort erbjuder dig 60 000 kr i räntefri kredit i upp till 55 dagar, vilket även kan utökas till 100 000 kr. Använder du kortet när du betalar så får du även bonuspoäng och kostnadsfri reseförsäkring. Årsavgiften ligger på 195 kr men är kostnadsfri för dig som är nyckelkund hos Swedbank. Ett utmärkt all-round kort för dig som vill använda ett kreditkort till många olika saker."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Swedbank?

Swedbank är Skandinavien och Baltikums största bank och inriktar sig både till privatpersoner och företag. De har tillgångar på 2,4 biljoner kronor och över 8 miljoner privatkunder. Det är alltså en väletablerad och tillförlitlig aktör inom bankvärlden. De är kontrollerade av Finansinspektionen och deras sparkonto täcks av statens insättningsgaranti. Det finns därför väldigt många garantier på att du kan känna dig säker som kund här. Som de flesta andra banker så erbjuder de en mängd olika tjänster vilket inkluderar kreditkort. De har tre stycken olika kreditkort att välja mellan. Ett standardkort, ett guldkort och även ett platinumkort. Det kreditkortet som vi kommer att recensera i den här artikeln är deras standardkort.


Hur ansöker man?

Själva ansökningsprocessen är väldigt enkel, även jämfört med andra kreditkort, och speciellt jämfört med ett privatlån. För att ansöka så behöver du vara kund hos Swedbank och om du är nyckelkund så slopas årsavgiften för deras standardkort, och du får även rabatt på deras guld- och platinumkort. Du ansöker genom att fylla i ett enkelt ansökningsformulär. Det görs sedan en kreditupplysning för att få reda på din kreditvärdighet och inom kort får du svar om du blir godkänd eller ej. Om du blir godkänd så skickas kortet ut till dig inom några arbetsdagar och därefter så får du din pinkod.


Vilka krav finns det för att ansöka?

Att ansöka om ett kreditlån är generellt sett enklare än att ansöka om privatlån. Samma gäller för ansökningskraven. Det ställs inte lika höga krav på din inkomst eller anställning eftersom det oftast handlar om mindre belopp du måste betala tillbaka. Grundkraven för att ansöka om kreditkort hos Swedbank är att du måste vara minst 18 år gammal, ej vara arbetslös och ej några betalningsanmärkningar. Även om du möter dessa krav så garanterar det dig ej att bli godkänd utan en individuell kreditprövning görs vid varje ansökan. Om du inte blir godkänd kan det vara en bra idé att kontakta Swedbanks kundservice för att få reda på vad som gick fel för att se om det är något som du enkelt kan åtgärda. Man ska dock alltid tänka efter noggrant innan man ansöker om ett kreditkort eftersom det är lätt att man spenderar mer än man har råd med. Gör noga upp en budget varje månad för att se över dina inkomster och utgifter.


Vilka fördelar finns det?

Swedbanks kreditkort erbjuder många fördelaktiga bonusar. Du får kostnadsfri reseförsäkring om du bokar din resa med kortet. Du får upp till 60 000 kr i räntefri kredit i 55 dagar och utöver det så ligger räntan på låga 10,45%. Det är även möjligt att ansöka om utökad kredit upp till 100 000 kr. Det är även möjligt att ansöka om ett kort med lägre kreditgräns och beloppet som du blir beviljad beror på din kreditprövning. För att bli beviljad högre belopp ställs det oftare högre krav på inkomst och anställningsform. Du kan få en enkel översikt över hur mycket din kredit kommer kosta beroende på belopp och återbetalningstid på deras hemsida.

En annan fördel är att du får utökade försäkringar vid köp av bland annat vitvaror. Du får ofta 1 år extra garanti om du betalar med ditt kreditkort. Om du behöver spärra ditt kort kan du göra det via Swedbanks telefonväxel dygnet runt oavsett i vilket land du befinner dig i. När du betalar tillbaka din kredit kan du välja att göra det antingen som en engångs betalning, eller över en längre tid med regelbundna månadsbetalningar. Väljer du ett av de andra kreditkorten de erbjuder får du en mängd andra bonusar men årsavgiften är också högre.


Vad säger andra om Swedbank Kreditkort?

Swedbanks kreditkort har precis som deras andra tjänster väldigt högt anseende både bland experter och privatpersoner. Du erbjuds en mängd förmåner till en väldigt låg kostnad (kostnadsfritt för dig som är nyckelkund). Detta är ett utmärkt standardkort för dig som är ute efter att använda ett kreditkort då och då som inte har behov av ett dyrare kort. Du får de flesta fördelar som man behöver som kund i form av reseförsäkring, kostnadsfri kredit i nästan två månader, utökad garanti vid köp av elektronik och vitvaror. Den låga räntan du får efter den räntefria perioden har tagit slut är en av de lägsta på marknaden. Med en så stor aktör som Swedbank kan man alltid räkna med goda villkor och även professionell kundservice. Det finns få nackdelar som tas upp av både kunder och andra recensioner, det finns kort med fler fördelar men dessa kommer med en högre kostnad så du måste göra en avvägning av dina behov innan du bestämmer dig.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se