Recension av Swedbank Privatlån

Sammanfattning av Swedbank Privatlån

Swedbank Privatlån är ett perfekt val för dig som är ute efter ett privatlån med goda lånevillkor. De är Sveriges största och en av de mest välkända bankerna. Förutom de goda lånevillkoren får du även en utmärkt kundservice. Ansök idag och få pengarna inom några få arbetsdagar.


Fördelar Fördelar med Swedbank Privatlån

  • + Högt lånebelopp upp till 500 000 kr
  • + Goda lånevillkor
  • + Trygg och välkänd bank

Krav Krav för ansökan

  • Över 18 år och folkbokförd i Sverige med en fast årsinkomst
  • Inga betalningsanmärkningar

Ulemper Nackdelar med Swedbank Privatlån

  • Ej lånebelopp under 20 000 kr
Swedbank Privatlån

"Är du i behov av ett extra tillskott till ekonomin, men vill ändå ha bra lånevillkor Swedbank Privatlån ett bra alternativ. Låna upp till 500 000 kr, snabbt svar på din ansökan."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Swedbank Privatlån?

Swedbank är Sveriges största bank och är även aktiv i en rad andra länder. Företaget är en godkänd kreditgivare av Finansinspektionen och följer Konsumentverkets riktlinjer för “Ansvarsfull kreditgivning”. Som en del av sina banktjänster erbjuder de även privatlån. Till skillnad från vissa andra aktörer på marknaden så erbjuds du väldigt fördelaktiga lånevillkor och möjligheten till höga lånebelopp. Ansökan är även enkel och du kan själv välja hur du vill ansöka. Det kan antingen göras online eller så kan du besöka ett bankkontor, eller ringa till Swedbank och starta din ansökan.

Swedbank Privatlånstjänst är fokuserad på lån mellan 20 000 till 500 000 kr. Återbetalningstiden väljer du själv mellan 1-12 år. Med Swedbank Privatlåns lån krävs ingen säkerhet, som det till exempel gör vid huslån eller billån, och du kan välja vad du vill använda pengarna till. De tar sin kreditupplysning från UC vilket är standard för lån över ~10 000 kr. Räntan börjar på 3,84 % är relativt lågt för privatlån. Räntan är dock rörlig vilket kan ses som en risk för längre återbetalningstider.


Hur lånar man?

Din lånansökan görs snabbt och säker via Swedbanks hemsida. Du börjar med att fylla i lånebelopp samt lånetid och sedan fyller du i personuppgifter. Nästa steg är att vänta på svar från Swedbank Privatlån, du får veta om ditt lån blir beviljat eller ej relativt snabbt. Genom att identifiera dig med e-legitimation blir processen smidig och snabb. När ditt lån blivit beviljat, betalas även pengarna ut snabbt, ibland samma arbetsdag. När pengarna hamnar på ditt konto beror på din individuella bank. Om du har Swedbank som vanliga bank går detta fortare.


Vilka krav finns det för att låna?

Kraven du måste uppfylla för att få ditt lån beviljat genom Swedbank Privatlån varierar beroende på hur stort lån du vill ta och återbetalningstid. Grundkraven innebär att du är minst 18 år gammal, bosatt och folkbokförd i Sverige, saknar betalningsanmärkningar hos Kronofogden, har en fast inkomst samt inga tidigare obetalda lån hos Kronofogden. Om du möter dessa grundkrav finns det en chans att bli beviljad lån hos Swedbank. Detta är dock enbart grundkraven och garanterar ej att du blir godkänd. Detta bestäms först efter att en kreditupplysning har gjorts i samband med ansökan.


Hur mycket kan man låna?

Du har möjlighet att ansöka om lån mellan 20 000 till 500 000 kr med en återbetalningstid mellan 1-12 år. Detta tillåter dig stor flexibilitet att utforma ett lån just utifrån dina behov. Du kan förvänta dig ett snabbt svar på din ansökan. Även själva utbetalningen sker fort. Lånevillkoren är väldigt fördelaktiga jämfört med många andra oseriösa aktörer på marknaden.


Vad säger andra om Swedbank Privatlån?

Swedbank Privatlån får ett högt betyg på grund av möjligheten till höga lånebelopp och låg ränta. Det hade varit en fördel att kunna välja högre återbetalningstider för större lån. Omdömet förbättras av att Swedbank Privatlån även av deras goda och långvariga rykte som en seriös bank med god kundservice. Om du är ute efter ett privatlån kan vi verkligen rekommendera Swedbank.


Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.


Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se