Recension av Zmarta

Lånebelopp
5 000 - 600 000 kr.
Ränta från
2,95 - 27 %
Svarstid
I dag
Ifall du ansöker nu
Dina fördelar med att låna från Zmarta
Samla smålån - spara tusenlappar
Över 30 långivare -1 kreditupplysning (UC)
Låt Zmarta hjälpa dig att uppfylla dina drömmar
Exempel: Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000 SEK, rörlig ränta 5.95 % (startavg. 0 SEK / aviavg. 0 SEK) ger eff. ränta 6.11 %, tot. belopp 239 262 SEK, kostnad 1 994 SEK/mån (120 mån avbet.). Räntor 2022-05-30 Individuell ränta 2,95 till 26,05% (effektiv ränta 2,99 till 29,40%). Återbet. tid 1-20 år.

Sammanfattning av Zmarta

Zmarta är en välkänd låneförmedlare som samarbetar med några av Sveriges främsta långivare. Du får möjliheten att låna upp till 500 000 kr och själv välja lånet som passar dig bäst. Med en enda ansökan så kan du jämföra låneerbjudanden från fler än 20 olika banker och långivare, snabbt, enkelt och kostnadsfritt.


Fördelar Fördelar med Zmarta

 • + En av Sveriges största och mest välrenommerade låneförmedlare
 • + Möjlighet att låna mellan 5 000 kr till 500 000 kr
 • + Låneerbjudanden från fler än 20 banker och långivare

Krav Krav för ansökan

 • Över 18 år och folkbokförd i Sverige med en årsinkomst över 100 000 kr

Ulemper Nackdelar med Zmarta

 • Ingen kundservice på helger
Zmarta

"Zmarta är en av Sveriges ledande låneförmedlare och aktiv i ett flertal länder utanför Sverige. Du har möjligheten att låna mellan 5 000 kr och 500 000 kr till en låg ränta, samtidigt som du får möjligheten att själva välja mellan flera olika låneerbjudanden."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Zmarta?

 • Svensk låneförmedlare med 17 års erfarenhet och fler än 1 miljon kunder
 • Internationella företagsgruppen Bayer Media Group är ägaren bakom Zmarta
 • Organisationsnummer: 556647-0737
 • Telefonnummer: 0771-47 48 49
 • Email: info@zmarta.se

Zmarta är en Svensk låneförmedlare som lanserades år 1999 i Sverige, sedan dess har företaget växt till ett av Sveriges största och har haft fler än 1 miljon kunder. Den ansvariga kreditutgivaren bakom Zmarta är Freedom Finance Kreditservice AB. Båda dessa företagen är en del av Zmarta Group som i sin tur ägs av internationella företagsgruppen Bayer Media Group. Förutom Skandinavien så är de även aktiva i Tyskland. Zmarta’s långa närvaro på marknaden och dess anseende som ett tillförlitligt företag har gjort dem till en ledande låneförmedlare. De står under tillsyn av Finansinspektionen så du kan vara säker på att dina pengar är i goda händer. Förutom privatlånsförmedling så erbjuder de även kreditkort, försäkringar, och sparande. Detta betyder att du kan använda Zmarta till det mesta som har med dina pengar att göra. Då brukar det oftast vara lättare att få koll på sin ekonomi.

Hur lånar man?

Låneansökan sker helt och hållet online på Zmartas hemsida. Du fyller i hur stort lån du vill ha, din önskade återbetalningstid, samt dina personuppgifter. Efter att du skickat in din ansökan så blir du kontaktad inom kort med låneerbjudanden från ett flertal banker som är intresserade av att låna ut till dig. Med en enda ansökan kan du faktiskt nå fler än 20 ledande banker och långivare. Trots detta så tas bara en kreditupplysning från UC. Om du själv hade ansökt och jämfört olika banker så hade en kreditupplysning tagits från varje bank. Detta kan faktiskt försämra dina chanser att få ett lån med bra villkor. När en kreditupplysning tas så syns den i 12 månader och andra banker kan se hur många kreditupplysningar du har. Om du har många kan detta ses som ett tecken på att du har svårt att få ett lån beviljat och chansen är att du får ett lån med sämre ränta eller ej blir beviljad alls. Därför är det bättre att använda sig av en låneförmedlare som Zmarta istället. Efter att du fått dina låneerbjudanden och valt det som passar dig bäst så skriver du under avtalet och inom några arbetsdagar så har du pengarna på ditt konto. Ansökan är dessutom helt och hållet kostnadsfri och icke bindande. Om du inte får ett låneerbjudande som passar dig kan du tacka nej utan några avgifter.

Vilka krav finns det för att låna?

Grundkraven för att ansöka om lån hos Zmarta är följande:

 1. Årsinkomst över 100 000 kr
 2. Över 18 år gammal
 3. Inga obetalda skulder hos Kronofogden

Även om man uppfyller dessa kraven så garanterar det ej att ens låneansökan blir beviljad. Dessa är enbart kraven för att ansöka om lån. Huruvida du blir godkänd eller ej bestäms efter din kreditprövning som kollar på din ekonomiska situation och återbetalningsförmåga. Desto större lån du vill ta desto högre är kraven. Det är fortfarande möjligt att ansöka trots att du har betalningsanmärkningar eftersom vissa av bankerna som Zmarta samarbetar med godkänner detta. Dock så kommer det ställas högre krav på din inkomst och du kan få en högre ränta än någon utan betalningsanmärkningar. Om dina anmärkningar snart löper ut kan det vara en bra idé att vänta eftersom du då kommer få bättre lånevillkor.

Hur mycket kan man låna?

Hos Zmarta kan du låna mellan 5 000 kr till 500 000 kr till en ränta som vanligtvis ligger mellan 3.54% - 18.15%. Själva lånet är ett så kallat privatlån alltså lån utan krav på säkerhet eller kontantinsats. Detta lånet kan du använda till precis vad du vill eftersom ingen egendom är bunden till det. Nackdelen med den här typen av lån är dock att du kommer få en högre ränta jämfört med t.ex bostadslån eftersom banken inte har någon säkerhet för att du ska kunna betala tillbaka lånet. Räntan som nämnts ovanför är ej den effektiva räntan, alltså ej inklusive administrativa avgifter och andra kostnader. Fullständiga lånevillkor finner du nedanför:

“ Ränteexempel: Vid annuitetslån på 250 000 kr med 14 års löptid, rörlig årsränta 5,77 % (uppläggnings- och aviavg. 0 kr) blir eff.ränta 5,92 %, totalt belopp 364 993 kr och månadskostnaden 2 173 kr. Räntor per 170526. Individuell ränta, vanligtvis 3,54–18,15 %. Effektiv ränta f.n. 3,60–33,40 %.”

Ett privatlån är ett bra alternativ för dig som är ute att låna till någon form av konsumtion och behöver ett extra tillskott till ekonomin.

Vad säger andra om Zmarta?

Zmarta har väldigt gott anseende och anses av såväl kunder som jämförelsesidor som en av Sveriges främsta låneförmedlare. Tack vare sin långa närvaro på marknaden har de goda kontakter inom bankvärlden och kan förhandla fram bra räntor och lånevillkor till sina kunder. Med fler än 20 banker och långivare som samarbetspartners är dina chanser att få ett lån med bra villkor optimala. Hos Trustpilot som är den största oberoende jämförelsetjänsten för företag så har Zmarta fått 9/10 från 420 användare. Från Sverigekredit så ligger betyget på 9.5/10 och det är inga direkta nackdelar som tas upp. Zmarta är alltså ett utmärkt alternativ om du är ute efter att jämföra privatlån.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

MastercardVISASSLSverige
Låna pengar online
5 stjerner
5 av 5 baserat på 12 omdömen
Bedöm Klickfinans.se